27 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 27 martie 2018

Ipoteză șoc: de ce gonea șoferul care a omorît doi oameni pe DN 10

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
5 voturi 11739 vizualizari 1 comentariu news@sansanews.ro

Șoferul de 26 de ani care a ucis, ieri, doi oameni nevinovați, deveniți captivi în propria mașină, după accidentul provocat de tînărul conducător auto, are profilul unui terbilist al șoselelor. Sebi T a obținut permisul de conducere în urmă cu 3 ani și, în ciuda lipsei de experiență la volan, era un soi de rege neîncoronat al volanului. De cînd a dobîndit permisul de conducere, polițiștii l-au tras pe dreapta în nenumărate rînduri și l-au amendat de cel puțin 4 ori. Abaterile pentru care a primit sancțiuni contravenționale au fost nepurtarea centurii de siguranță, depășirea limitei legale de viteză și circulație pe sens interzis. 


Tot acest ”palmares” pe care îl deține șoferul de 26 de ani arată clar profilul periculos care a făcut posibilă tragedia de ieri, de pe DN 10, în care doi soți care circulau regulamentar într-un Cielo, au murit după un impact violent urmat de un incendiu. 
Accidentul a avut loc în momentul în care Sebi T, aflat într-un autoturism AUDI cu volan pe dreapta, a intrat în depășirea unei coloane, pe sensul dinspre Berca spre Buzău. Acul kilometrajului s-a oprit la 120 km/h, după imapct, dar surse participante la trafic spun că în momentul în care se afla în depășire avea cel puțin 150 km/h. La o asemenea forță a impactului, șansele celor doi soți din autoturismul Cielo de a scăpa cu viață, au fost zero. Nu se știe dacă în momentul în care a izbucnit incendiul cei doi soți mai trăiau ori muriseră din momentul coliziunii. 


Există, însă, și o versiune pe care polițiștii au obligația de a o lămuri în cadrul anchetei pe care o desfășoară. Surse din cercul tînărului care a provocat accidentul susțin că Sebi T făcuse un chip tunning al motorului, adică o schimbare a codurilor motorului care permite creșterea performanțelor acestuia fără o intervenție mecanică asupra lui. Cursa pe care tînărul o făcea, avînd în dreapta un prieten, ar fi fost una de testare a noilor capacități ale mașinii. 


Acest aspect va putea fi lămurit în urma audierii șoferului și a pasagerului din dreapta, dar și printr-o expertiză tehnică. Deocamdată, șoferul de 26 de ani este internat în Spitalul Județean Buzău, la fel și prietenul său. Etichete: accident  |  cursa |  DN 10 |  incendiu |  incercare |  profil |  autor accident
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 2   1

Comentarii

victor
28 martie 2018
pai avea sau nu volanul pe dreapta??? \\\"Acest aspect va putea fi lămurit în urma audierii șoferului și a pasagerului din dreapta, dar și printr-o expertiză tehnică\\\"


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU