11h 10' ACTUALITATE Buzau
Luni, 03 august 2015

EXCLUSIV! Voicu contestă concursul pentru inspector şcolar general, Burducea dă în judecată Inspectoratul

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 2541 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [11:10] 03 AUG 2015 › La rîndul său, Geta Burducea, actualul inspector şcolar general a declarat pentru reporterii Focus FM că doreştă să depună o contestaţie cu privire la dosarele contracandidaţilor săi care nu ar fi fost complete. Ba mai mult, aceasa doreşte să deschidă şi un proces în Justiţie îndreptat împotriva comisiei care a validat aceste dosare. “Eu o să depun contestaţie şi o să acţionez şi în instanţă pentru modul în care au fost primite dosarele celorlalţi 2 candidaţi deoarece recomandările lor nu sînt tocmai în regulă pentru acest concurs. Eu o să îi contest pe cei care au validat dosarele. Dumnealor au fost nişte candidaţi care şi-au depus nişte dosare şi au participat la concurs pentru că li s-a permis. Nu au nici o vină ei, cei care au validat dosarele trebuiau să le spună dacă sînt în regulă sau nu, iar eu consider că nu au fost în regulă“, a precizat Geta Burducea. 

UPDATE [09:37] 03 AUG 2015 ›
Contatactată telefonic, Ionela Voicu a declarat: “După ce am ieşit din examen, un pic bulversată desigur, am reluat întrebările, am căutat informaţii pentru a mă autoevalua şi am constatat că răspunsurile mele au fost corecte sau parţial corecte. S-au făcut înregistrări pentru toţi candidaţii. Acum se va forma o nouă comisiei şi sper că după ce vom audia înregistrarea împreună, aşa cum cer în contestaţie, se va descoperi că am răspuns corect”.
 
Potrivit Meteodologiei de concurs, candidaţii nemulţumiţi de notele primite iniţial pot depune constestaţie în maxim 5 zile de la data susţinerii concursului urmînd ca soluţionarea contestaţiilor să se facă în 10 zile. Concursul pentru desemnarea inspectorului general şcolar judeţean organizat de Ministerul Educaţiei s-a soldat cu un nou eşec şi creează noi dezbateri în rîndul politicienilor.

De această dată, toţi cei trei candidaţi au ieşit in cursă rînd, pe rînd. Vineri, prima care a ratat examenul a fost Geta Burducea, cea care a obţinut 6,50 la proba întîi, testul grilă. Ulterior, Dumitru Săndulache  a ratat proba CV-ului, pentru ca în final, Ionela Voicu să cedeze la interviu şi planul de management. Astfel, în acest moment, Inspectoratul Şcolar Judeţean este condus de adjuncta Daniela Palcău. 

Decizie aşteptată

Aşa după cum era de aşteptat, Ionela Voicu cea care a promovat proba scrisă cu media 9,15 şi a trecut de CV a depus contestaţie. Ea a contestat, normal, proba la care a căzut şi anume interviul şi susţinerea proiectului managerial la care a obţinut nota 5 din partea celor 7 membri ai comisiei de examinare. Ionela Voiu a solicitat, spun surse din anturajul acesteia, înregistrarea interviului şi aşteaptă întrunirea comisiei ministeriale. Profesorul Dumitru Săndulache, se pare, că nu a făcut contestaţie, la fel şi Geta Burducea. Pînă cînd comisia va lua o decizie, se observă că Geta Burducea şi Ionela Voicu au deja la activ două concursuri ratate pentru postul de “general“, iar Dumitru Săndulache, unul pentru inspector general şi celălalat pentru general adjunct. 

Probleme cu dosarele

Într-o altă ordine de idei, sînt informaţii potrivit cărora în dosarele a doi dintre cei trei candidaţi care au reprezentat Buzăul la Ministerul Educaţiei Naţionale, au existat probleme. 
Este vorba despre cele ale lui Dumitru Săndulache şi Ionela Voicu, cei care, se spune, n-au avut reactualizate recomandările din partea comisiilor şcolilor de la care provin, chestiuni pe care, se pare, au fost sesizate de Sindicatul Învăţămîntulşui Preunviersitar, dar comisia de examinare din Minsiter a terecut peste acestea. Una peste alta, iată că şi el de-al doilea rut al concursului e contestat şi contestabil. Deci, ceva e în neregulă, iar Ministerul Educaţiei ar trebui măcar acum să ia act şi să decidă în consecinţă. 


Etichete: concurs |  contestatie |  inspector |  Voicu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 4   -4

Comentarii

Pilat (da un) Pont
03 august 2015
Absolut penibila atitudinea d-nei Burducea, care invoca chestiuni pur birocratice ca sa conteste candidatii ceilalti, in loc sa se ascunda de rusinea unor note atat de proaste. Asta denota lasitate si carente majore de caracter.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU