20 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 20 aprilie 2018

Investiții uriașe în secțiile Spitalului Județean

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1678 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Consiliul Județean demarează, în 2018, două proiecte de anvergură pentru Spitatul Județean de Urgență Buzău, ambele în cadrul unor contracte cu finanțare europeană. Este vorba despre contracte de lucrări și modernizare a căror valoare totală se apropie de16  milioane de lei. 


Primul proiect care va fi demarat este cel de eficientizare energetică a unuia dintre cele mai vechi imobile în care funcționează o secție a Spitalului Județean Buzău. Inaugurată în urmă cu aproape 40 de ani, clădirea Secției Dermato-Venerice (aflată în incinta denumită Spitalul Gîrlași) va fi modernizată prin lucrări, în valoarea de 1,9 milioane de lei, decontate în cadrul contractului semnat săptămîna aceasta de Consiliul Județean cu ADR SE. 


În funcțiune din 1980 și fără să fi fost complet reabilitată vreodată, clădirea în care funcționează Secția Dermato-Venerice va trece prin reparații ample, în perioada de implementare stabilită la 28 de luni, dar care ar putea fi mai scurtă, în funcție de modul în care decurge investiția. Proiectul presupune eficientizarea energetică a clădirii astfel încât costurile de întreținere să scadă cu 25% . ”Vor fi lucrări de anvelopare, schimbare a tîmplăriei interioare și exterioare, refacerea acoperișului, montare de panouri solare, fotovoltaice, montarea unei centrale pe gaze, a unei pompe de căldură și se va face și recompartimentare, cu respectarea circuitelor medicale” a declarat Valerica Pătrățanu, manager de proiect. 


Derularea proiectului va fi atent monitorizată de Agenția de Dezvoltare Reggională Sud-Est Brăila, în calitate de autoritate contractantă. ”Nu e ușor să accesezi asemenea proiecte, nu e ușor să le implementezi pentru că pretențiile sunt destul de ridicate...Cred că este al patrulea proiect mare pe care îl semnăm cu Consiliul Județean Buzău, pe Programul Operațional Regional. Eu îmi doresc să finalizăm mai devreme acest proiect. ” a declarat Luminița Mihailov, director ADR SE Brăila. 
Pe toată perioada lucrărilor, secția va funcționa într-o altă clădire din ansamblul de la Gîrlași, fără ca bolnavii să aibă de suferit.


O altă veste bună pentru pacienți și personal medical este aceea că urmează să fie construită o nouă secție UPU-SMURD, în curtea Spitalului Județean. Valoarea proiectului, estimată la 14 milioane de lei, va fi parțial acoperită în cadrul unui alt proiect cu finanțare europeană ce urmează a fi semnat, aflîndus-se, deocamdată, în evaluare. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU