04 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 iunie 2019

[VIDEO] Inundații la Chirlești. Intervin pompierii și jandarmii

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2981 vizualizari 0 comentarii

Inundații în localitatea Chirlești. Cel puțin o casă și 4 curți au fost inundate marți dimineață, după ce în zonă a plouat torențial zeci de minute. În urma precipitațiilor abundente, o cantitate uriașă de aluviuni s-a scurs de pe versanți și a inundat casele și curțile oamenilor.
De asemenea, apa a intrat, producând pagube, într-un magazin sătesc din Chirlești.
La fața locului, în sprijinul comunității lovite de inundații, intervin 6 pompieri din casrul ISU Buzău cu 2 autospeciale, 3 jandarmi, la rândul lor cu o autospecială, dar și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență cu o motopompă.

Între timp, Guvernul anunță că familiile care au înregistrat pagube în urma inundațiilor din ultimele zile vor primi ajutoare de urgență din partea Guvernului. În ședința de luni, Executivul a aprobat  printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea populației afectate de inundații, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase.
Sumele vor varia în funcție de numărul persoanelor din fiecare familie și de stricăciunile provocate de puhoaie. Astfel, persoanele singure ale căror bunuri au fost afectate în proporție de peste 90% ar urma să primească suma de 3.000 lei , familiile ale căror case sau alte bunuri  au fost afectate între 50% și 90% câte 2 mii de lei iar cele care au înregistrat pagube de până în 50 la sută, vor primi câte  1.500 lei. În cazul în care, în urma inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieți omenești, familia beneficiază suplimentar de suma de 5.000 lei.
Ajutoarele de urgență vor fi acordate prin Ministerul Muncii, în funcție de situațiile întocmite de autoritățile din fiecare județ.


Etichete: Buzau |  Chirlesti |  ISU  |  inundatii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU