14 [SEP 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 14 septembrie 2016

Instanţele din Buzău, un butoi cu pulbere

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1188 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Judecătorii şi procuroriii sînt la un pas de proteste. Acţiuni menite a atrage atenţia asupra doleanţelor pe care le au au fost descinse în urma unor hotărîri ale adunărilor generale ale judecătorilor. Magistraţii cer adoptarea unor măsuri privitoare la reorganizarea justiţiei, salarizarea nediscriminatorie a judecătorilor şi asigurarea separaţiei puterilor în stat. Unele instanţe din ţară cer inclusiv demisia ministrului Justiţiei.
La Buzău, judecătorii au decis în ultimul moment să nu intre în grevă. Vor judeca toate dosarele astăzi, dar asta nu înseamnă că nui îşi susţin colegi din ţară, ori că la un moment dat nu ar putea recurge şi ei la măsuri extreme. Starea de tensiune este generală şi atinge inclusiv parchetele. De pildă, procurorii De la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Buzău au semnat deja memoorandumul care vizează acţiuni de protest, dar deocamdată nu au intrat efectiv în grevă.  Potrivit procurorului Cecilia Iana,purtataor de cuvint al Parchetului de pe linga Hudecatoria Buzau activitatea procurorilor buzoieni se desfasoara normal:,,La data de 8 septembrie 2016, Adunarea Generală a procurorilor de la Parchetul de pe lînga Judecătoria Buzău a votat în unanimitate memorandumul privind starea Justiţiei, înaintat de asociaţiile profesionale. Totodată, întregul colectiv al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Buzău a hotărît că va susţine orice formă de protest iniţiată de asociaţiile profesionale ale magistraţulor. La acest moment, activitatea în unitatea noastră se desfăşoară în mod normal, urmind ca după demersurile care vor fi efectuate de asociaţiile profesionale să convocăm o nouă Adunare Generală a procurorilor pentru a stabili noi măsuri"


Conform unui comunicat al Uniunii Naţionale a Judecătorilordin România, aprope 60 de instanţe şi peste 20 de parchete din întreaga ţară au adoptat memorandumul în urma căruia au fost declanşate protestele. Unele instanţe care au smenat memorandumul cer şi demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

Etichete: butoi |  Buzău |  Instanţele |  pulbere
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU