26 [FEB 15] ACTUALITATE Buzau
Joi, 26 februarie 2015

Inspectorii antifraudă fiscală au luat cu asalt Râmnicul

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1224 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Inspectorii antifraudă de la ANAF au răvăşit pur şi simplu Buzăul. Cu mai bine de o lună în urmă, inspectorii de la Constanţa au verificat cele mai importante firme din municipiul reşedinţă de judeţ care au ca profil principal alimentaţie publică.
În multe dintre cazuri s-au aplicat amenzi extraordinare, cea mai mică fiind de 60 de milioane de lei vechi. Uneoi, inspectorii au dispus chiar suspendarea activităţii pentru mai multe luni, iar Justiţia are pe orl zeci de plîngeri investigate de la agenţii comerciali care au contestat măsurile dispuse de inspectorii de specialitate.
După ce au vînat săptămîni în şir la Buzău, inspectorii antifraudă s-au mutat la Rîmnicu-Sărat unde s-a aşternut conform aceloraşi proceduri. Cine nu a emis bon fiscal pe loc a fost drastic amendat de “agenţii sub acoperire“ constănţeni. Deja în aproape tot judeţul Buzău s-a iscat un fel de panică, astfel că aproape toţi cetăţenii sau ospătarii asuc bonul odată cu berea sau friptura. Desigur ca strategia ceea ce se întîmplă acum pare să dea rezultate, creînd o stare care să-i oblige pe evazionişti să “reducă motoarele”. Totuşi, după cum se observă, marii evazionişti încă n-au avut mari probleme cel puţin pînă acum.

Atît în Buzău cît şi în Rîmnic au fost văzuţi şi operatori economici mari dar şi tarabagii sau comercianţii de flori. E drept că în această zonă evaziunea fiscală e în floare dar acţiunea a iscat o mulţime de critici iar unii dintre comercianţi au tras storurile aşa cum s-a întîmplat la un moment dat, în Gobaciov, la Buzău.Etichete: antifraudă |  asalt |  fiscală |  Inspectorii |  Râmnicul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU