27 [IAN 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 27 ianuarie 2020

Inițiativă inedită a unui primar din Buzău: înființarea unui muzeu al satului FOTO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
3 voturi 4837 vizualizari 0 comentarii

 

Primarul comunei buzoiene Valea Salciei, Marian Mușat, face un apel la consătenii săi pentru a dona obiecte vechi ori costume populare specifice zonei, care să fie așezate într-o casă țărănească, menită a asigura generațiilor următoare date despre oamenii și obiceiurile locului.

”Păstrarea identității și a istoriei unei localități face cinste generației prezente și va aminti generațiilor viitoare cine am fost . Construirea unei case țărănești (muzeul satului) ,asigură generațiilor ce vor veni cunoașterea istoriei locului, a familiilor care au pus piatra de temelie a localității Valea Salciei . Acum este momentul să ne mobilizam prin donații de obiecte vechi , costume populare care ne reprezintă și orice amintește de istoria și datinile localității noastre . Inaugurarea va avea loc in perioada 2-3 mai . Obiectele se strâng la primărie sau la școală ”, a scris pe facebook primarul comunei Valea Salciei, Marian Mușat.

Casa țărănească ce va fi un fel de muzeu al satului se află în imediata apropiere a Primăriei comunei Valea Salciei. Acolo a funcționat în trecut dispensarul. Între timp, clădirea a ajuns o ruină, dar a fost refăcută cu bani de la bugetul local, autoritățile având de gând să facă acolo, pe lângă arhiva Primăriei, o casă care să redea întocmai imaginea din trecut a unei gospodării din Valea Salciei, cu tot ce presupune ea: de la acareturi, mobilier, veșminte, cărți până la cele mai mici detalii, menite a arăta generațiilor viitoare tradiția și specificul zonei.

 
Etichete: înființarea |  Buzău |  inedită |  Inițiativă |  muzeu |  primar |  satului
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU