10 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 10 aprilie 2020

Infecționistul Adrian Marinescu, despre posibilitatea reinfectării celor doi buzoieni: greu de crezut!

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3031 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Cazul unic în țară, al celor doi buzoieni diagnosticați cu COVID 19 de două ori în decurs de 2-3 săptămâni, explicat la Medika Tv de medicul primar Adrian Marinescu, de la Spitalul Matei Balș din Capitală.                                               

Într-o intervenție telefonică în emisiunea Medika Special de la Medika Tv, specialistul în boli infecțioase, Adrian Marinescu, a explicat că cel mai probabil, buzoienii nu s-au vindecat complet, și de aceea testele prelevate în perioada de izolare de după externarea din spital au ieșit, din nou, pozitive. Există situații în care boala se poate prelungi, a explicat dr. Marinescu, adăugând că nu poate merge pe ideea unei reinfectări, atâta vreme cât cei doi buzoieni au plecat din spital exact acasă, unde nu au intrat în contact cu absolut nimeni .

E greu de crezut că aveau cum să se reinfecteze, pentru că asta înseamnă să fi intrat în contact cu altă persoană pozitivă, or din declarațiile lor reiese că erau în izolare și nu au intrat în contact cu nimeni. Scenariul acesta, al reinfectării e mai puțin plauzibil, ca discuție principială. Ca să vorbim de reinfectare,  unele persoane trec prin boală, trebuie să menționăm că aceste cazuri sunt în număr mic,  și e posibil să nu se imunizeze, să nu aibă anticorpii protectori. În acest caz, e puțin probabil, vorbim despre o discuție principală. Dacă cineva nu are anticorpii protectori se reinfectează atunci când intră în contact cu un caz confirmat, nu e cazul de fata. Evoluția poate fi fluctuantă, în unele cazuri, rare, e posibil ca virusul să fie încă prezent  într-un interval de 2 săptămâni, ceea ce cred că  s-a întâmplat la ei. E o formă prelungită de boală, după părerea meaa declarat dr. Adrian Marinescu.  

Mai multe detalii despre cazul celor doi buzoieni de la Pătârlagele, care au primit de două ori diagnosticul de COVID-19, caz unic în România, puteți citi, AICI.  Etichete: Adrian |  buzoieni |  celor |  crezut |  despre |  Infecționistul |  Marinescu |  posibilitatea |  reinfectării
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU