23 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 23 octombrie 2019

Incredibil! Unde se afla adolescenta dată dispărută de mamă

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2980 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Alte trei fete au fost date dispărute după ce nu au revenit acasă de la ore

Deznodământ fericit în cazul adolescentei de 14 ani din Cătina dată  dispărută, marți,  de mama ei. Fata a fost găsită teafără în județul Vâlcea. Alți trei copii au fost dați dispăruți ziua trecută, în județul Buzău.       

Marți, o femeie din Cătina a mers la Poliție și a reclamat că fiica sa de 14 ani a plecat la școală luni dimineață și nu a mai revenit acasă. Polițiștii au început căutările iar în urma cercetărilor au dat de urma fetei care se afla pe pe raza județului Vâlcea. Acolo, fata încerca să dea de urma unui tânăr pe care-l cunoscuse pe facebook și care îi spusese că nu vrea să mai aibă de-a face cu ea. Pentru a-l convinge să revină asupra deciziei, fata a plecat de acasă spre Vâlcea, fără să știe unde locuiește tânărul respectiv. Ea nu a fost victima vreunei infracțiuni., în prezent, copila a fost adusă în Buzău. După ce va discuta cu psihologul ea va fi trimisă în familie. Marți,  polițiștii au fost sesizați în alte trei cazuri similare, fiind date dispărute alte trei fete: o copilă de 14 ani din comuna Unguriu și două de 14 și de 16 ani, ambele din municipiul Râmnicu Sărat, care nu au revenit acasă după cursuri. Minora de din Unguriu a fost găsită pe raza municipiului Buzău, la aproximativ 2 ore de la momentul sesizării, de către dispozitivele mobilizate. Celelalte două minore au fost găsite pe raza municipiului Râmnicu Sărat, la aproximativ o oră de la sesizare.
În prezent, cercetările sunt continuate pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care minorele au părăsit domiciliul.

În fața acestor cazuri, polițiștii vin cu o serie de recomandări pentru părinți:

 -vorbiti-le copiilor pe care ii aveți în grija dumneavoastră a, ascultați-le problemele cu tact și rabdare, sfatuindu–i asupra celor mai bune cai pe care să le urmeze; învățați-i să vi se destăinuie cu tot ce li se pare suspect în legătură tura cu comportarea unei persoane;

-sfatuiti-i sa nu intre în contact cu persoane necunoscute, care caută sa le câștige simpatia, să nu primească de la aceste persoane bani sau cadouri;

 

-învățati-i să nu accepte invitații la spectacole, restaurante sau la domiciliul unor cunostinte ocazionale;

 

-sfatuiti-va fetele sa nu accepte invitatia de a se urca in masina unor persoane necunoscute;

 

-nu permiteți copiilor dumneavoastră să întârzie nepermis de mult la întoarcerea de la școală , film, onomastici etc.

 

-sfătuiți copiii să nu întârzie afară după lasarea întunericului, să ocolească traversarea parcurilor, a zonelor puțin populate, a cartierelor periferice.

 

 Etichete: adolescenta |  dispărută |  Incredibil
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU