20 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 20 martie 2020

Incredibil! La Costești, persoane care trebuie să fie izolate în casă merg la priveghi

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2894 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Situație incredibilă la Costești. Mai multe persoane care trebuia să fie în izolare au mers la un priveghi pentru a-și lua rămas bun de la o rudă decedată. Situația a fost dezvăluită de primarul comunei Constantin Moise.

"A murit cineva și au trecut prin fața sicriului și după aceea s-au retras la domiciliu. Am dus muncă de lămurire că nu trebuie să părăsească curtea, dar.... au fost 6-7 rude pe la sicriu. Da, erau în izolare. O chestiune de câteva minute, n-au stat mai multe. A fost acolo și echipa noastră de la Primărie, și poliția, le-am dat dezinfectanți și au păstrat distanța față de ceilalți", a declarat Constantin Moise.  

La nivelul județului Buzău, sunt izolate la domiciliu 1338 de persoane iar în carantină sunt 56 de oameni.

Pe de altă parte, autoritățile din județul Buzău au aplicat în ultimele ore 15 amenzi în valoare de 20 000 de lei fiecare pesoanelor care nu au fost găsite la domiciliu deși trebuia să fie izolate pentru că veniseră din străinătate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, sancțiunile au fost aplicate unor persoane care nu au fost găsite la domiciliu. Constatările au fost făcute în timpul controalelor efectuate de echipele mixte la persoanele izolate, fie în urma sesizărilor la 112 venite din parte aunor cetățeni care au reclamat că persoane care trebuie să fie închise în țară se plimbă nestingherite pe străzi.

 


Etichete: Costești |  Incredibil |  izolate |  persoane |  priveghi |  trebuie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU