22 [AUG 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 22 august 2014

Incident aviatic la Boboc

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 1511 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Incident aviatic, vineri, la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc. În timpul unui zbor de instrucţie, un elicopter IAR-316B, ce aparţine Şcolii de la Boboc, a atins solul cu partea posterioară. 

Din fericire, elicopterul a fost adus la sol în condiţii de siguranţă şi niciunul dintre cei trei membri ai echipajului nu au suferit răni. Chiar şi aşa, piloţii şi mecanicul de bord au fost transportaţi la Spitalul Militar din Bucureşti pentru investigaţii medicale.


Incidentul s-a produs vineri, în jurul prânzului, în timpul unui exerciţiu ce viza operaţiunile de aterizare- decolare. În aparatul de zbor se aflau 3 persoane: pilotul, mecanicul de bord şi un student din anul I. Nu se ştie din ce motiv, la un moment dat, coada elicopterului a atins solul. Din fericire, aparatul de zbor a fost adus la sol în condiţii de siguranţă, iar membrii echipajului au coborât teferi din aeronavă. Deşi nu au fost răniţi, cei trei membri ai echipajului au fost transportaţi la spital pentru investigaţii amănunţite. În acelaşi timp, ministrul Apărării Naţionale a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul.


Incidentul vine la doar două luni după ce un alt avion ce aparţine Şcolii de la Boboc a aterizat forţat pe câmp, la câteva sute de metri de pista unităţii. Incidentul produs în luna iunie a avut loc din cauza unei defecţiuni tehnice. Cei doi membrii ai echipajului - un pilot cu experienţă, şi un tânăr absolvent al Şcolii de aplicaţie, au avut mare noroc. Avionul a fost adus în siguranţă la sol, iar membrii echipajului nu au suferit nici o rană.Etichete: Boboc |  incident |  MApN |  elicopter
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU