09 [DEC 13] ACTUALITATE Buzau
Luni, 09 decembrie 2013

Începe o săptămână cu ger şi vânt puternic

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1264 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Începe o săptămână friguroasă, cu ninsori, ger şi vânt puternic.


Meteorologii au emis în această dimineaţă o informare de vreme severă valabilă pentru nordul şi vestul ţării. Temperaturile vor scădea considerabil în următoarea perioadă. În aproape toată ţara, minimele termice vor înregistra valori negative cuprinse între -12 şi -2 grade Celsius.

         

Până deseară la ora 22 va ninge şi se va depune un strat nou de zapadă în zonele montane. Ninsorile îşi vor face apariţia la început în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane. În schimb, în vestul ţării, în Crişana şi Banat, precipitaţiile vor fi mixte şi izolat se va produce polei.


În zona de munte, vântul va sufla cu putere, viscolind şi spulberând zăpada.


Intensificări ale vântului cu viteze de 50 - 60 km/h vor fi temporar şi în celelalte regiuni ale ţării.

 

 

În mai multe zone din ţară vremea s-a înrăutăţit încă de zilele trecute şi se circulă în condiţii de iarnă. Peste 300 de turişti au rămas blocaţi mai bine de 24 de ore în staţiunea Rânca din judeţul Gorj, după ce drumul de acces a fost acoperit de zăpadă. Drumarii au intervenit cu mai multe utilaje de deszăpezire şi au reuşit să elibereze drumul naţional 67C, iar acum se circulă pe ambele sensuri de mers.

         

Poliţiştii vă sfătuiesc să nu plecaţi la drum dacă nu v-aţi echipat corespunzătorul autovehiculele. Zăpada, gheaţa sau poleiul pot ridica probleme serioase şoferilor aflaţi în trafic.

 

 Etichete: frig |  ger |  iarna |  ninsori |  vant |  vreme
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU