12 [FEB 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 12 februarie 2014

Încep înscrierile la clasa zero

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1641 vizualizari 1 comentariu mireladumitru@sansanews.ro

foto: pressalert.ro

Printr-un calendar aprobat de Ministerul Educaţiei, au fost stabilite perioadele în care se vor desfăşura cele două etape de înscrieri la clasa pregătitoare. Înscrierile vor începe peste două săptămâni, iar prioritatea este dată, ca şi în trecut, de reşedinţa copilului. Acest criteriu face ca părinţii să recurgă, din nou, la strategia vizelor de flotant. 
Copiii care au împlinit vâsta de 6 ani până la 1 septembrie vor merge, din toamnă, la clasa pregătitoare. Prima etapă de înscrieri va debuta pe 24 februarie şi se va încheia la jumătatea lunii martie. Cerl mai important criteriu de care se va ţine cont va fi tot cel al domiciliului părinţilor. 
De luni, pe paginile de internet ale şcolilor şi pe cea a Inspectoratului Şcolar se vor afişa circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare de la fiecare unitate de învăţământ. Calendarul înscrierilor prevede două etape de înscrieri. În cea de-a doua, în funcţie de preferinţele părinţilor pentru alte şcoli decât cele de domiciliu, se vor face înscrieri acolo unde există locuri neocupate. 
Copiii care vor împlini 6 ani în perioada septembrie- decembrie, anul curent, vor fi testaţi psihosomatic de către psihologi pentru a se vedea dacă sunt pregătiţi pentru înscrierea în clasa zero.
Anul acesta, părinţii şi viitorii şcolari vor putea afla mai multe despre clasa pregătitoare dacă vor merge în şcoli şi vor asista la orele elevilor care urmează deja cursurile clasei zero. În perioada 19-28 februarie, fiecare şcoală va organiza o zi a porţilor deschise special pentru informarea cu privire la clasa pregătitoare. Plus
ETAPE DE ÎNSCRIERE LA PREGĂTITOARE

Etapa I  
24 februarie-14 martie – se depun cereri online sau la secretariate
21-22 martie -  se afişează listele elevilor înscrişi 
Etapa a II-a
25 martie-4 aprilie se depun cereri online sau la secretariate
11 aprilie - afişare liste elevi înscrişi


Etichete: Încep |  înscrierile |  clasa
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

sapte ani de acasa
13 februarie 2014
Toata invarteala cu Clasa 0 e sa trimita copii de 6 ani la scoala, oficial! bataie de joc. altfel nu au stiut cum s-o spuna poporului. Spuneau ca NU se dau teme pentru acasa, dar copilul vine in fiecare zi cu cate 4-6 pagini de scris acasa, pe motiv ca deocamdata nu tine pasul cu alti copii \"mai buni\" din clasa... unde mai au de scris alte 2-4 pagini la romana si matematica. Uneori \"temele\" sunt si corectate cu rosu (\"vazut\" sau taiat unde este gresit). Dupa 5 luni, la matematica avem deja de socotit adunari si scaderi multiple. Adunari si scaderi din 2 in 2, etc. Acel \"ghiozdanel\" cum ii spuneau odinioara este de fapt un bagaj zilnic de peste 2kg. Cartile (aprox. 3 in fiecare zi - romana, matematica, dezvoltare personala etc) abia daca incap intr-un ghiozdan mai mare decat cel de gradinita, iar trusa de desen se anexeaza de multe ori in sacosa. Cam asa e in fapt Clasa asta, si nu cum frumos o spun \"trecatorii-momente-cheie\" din invatamantul romanesc. Si asta pentru ca au avut grija ca Pregatitoarea sa fie mutata la scoala... unde, un invatator face la pregatitoare ce face si la clasa I, pentru ca asta stie sa faca. Sau asa crede el ca e mai bine... IATA ce se intampla anul trecut, prin vremea asta, la Clasa 0: www.timponline.ro/exces-de-zel-la-clasa-pregatitoare-unii-invatatori-dau-deja-teme-pentru-acasa/


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU