07 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 07 iunie 2014

Încep emoţiile pentru absolvenţii de liceu

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1023 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Încep emoţiile pentru absolvenţii de liceu

A început numărătoarea inversă până când uşile şcolilor se vor închide, iar elevii vor uita de manuale şi teme, pentru 3 luni de zile. Vacanţa nu va veni aşa de curând însă pentru toată lumea. Pentru absolvenţii de liceu abia acum începe greul.

 

Săptămâna viitoare se dă startul Bacalaureatului, cel mai important examen din viaţa tinerilor. Nu mai puţin de 3600 de foşti liceeni vor susţine examenul maturităţii. În bănci se vor aşeza atât absolvenţii de anul acesta cât şi tineri care au picat Bacalaureatul în anii trecuţi. Aceştia din urmă au scos bani din buzunar pentru a se înscrie în examen: 230 de lei a fost taxa pentru participarea la Bac.

 

Geta Burducea, Inspector şcolar general adjunct  al ISJ Buzau

“Am intrat în febra examenelor. S-a încheiat etapa de înscriere a candidaţilor la sesiunea Bac 2014. avem un numpr de 3.600 de candidaţi înscrişi, 3.064 sînt din seria curentă, 500 din seriile anterioare. Avem şi candidaţi care sînt la a treia sau a patra încercare cum reiese dins tatistică, cei care îşi plătesc aceste examene, 331“

 

Ca şi în anii trecuţii, în sălile în care se va susţine Bacalaureatul vor fi montate camere de supraveghere. Ca o noutate, anul acesta, camere vor exista şi în încăperile în care profesorii vor corecta lucrările candidaţilor.

 

 Geta Burducea, inspector şcolar general adjunct 

“Ca şi organizare, metodologia nu s-a schimbat foarte mult, avem cîteva probleme mărunte care ţin de organizarea  noastră în sensul că vom avea camere de supraveghere de exemplu în acest an şi în sălile unde se corectează ceea ce pînă acum nu era prevăzut în metodologie. Este foarte bine că se întîmplă. În rest, programele după care s-au pregătit elevii sînt aceleaşi, probele de examen sînt aceleaşi, nicio schimbare“

 

Bacalaureatul va începe marţi cu proba orală la limba română.  Apoi, în perioada 16-20 iunie, absolvenţii de liceu vor trebui să arate cât de bine se descurcă în faţa calculatorului, urmând ca în intervalul 23-27 iunie să fie organizată ultima proba orală, cea la limba străină. Adevăratele emoţii ale absolvenţilor vor începe pe 30 iunie, odată cu probele scrise, prima fiind la limba română.

 

Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie urmînd ca 4 zile mai târziu să fie afişate rezultatele finale.

 

 Etichete: bacalaureat |  emotii |  liceu |  absolventi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU