BREAKING NEWS Buzau
07h 15' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 13 august 2019

Incendiu violent pe Transilvaniei. Fum gros vizibil din tot orașul, un pompier la spital VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 3120 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [07:15] 14 AUG 2019 › Cele 200 de persoane evacuate din locuințele situate pe străzile din jurul incendiului s-au întors la locuințele lor în jurul orei 23.30, după ce autoritățile au concluzionat că nu mai sunt riscuri.


UPDATE [20:52] 13 AUG 2019 › O persoană a fost transportată la Spitalul Județean Buzău după ce a fost intoxicată cu fum. Este vorba despre un pompier de la o firmă privată, care intervenea  pentru stingerea incendiului de la ieșire din Buzău spre Vernești. Misiunea de lichidare a focului va fi una de durată, cel mai probabil pompierii urmând să intervină pe tot parcursul nopții. 

UPDATE [20:49] 13 AUG 2019 › Potrivit celor mai recente date furnizate de reprezentanții ISU Buzău, incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 3000 de metri pătrați. Întreg personalul ISU Buzău a fost chemat de acasă și intervine pentru stingerea incendiului de proporții. De asemenea, în sprijinul pompierilor buzoienilor intervin și pompieri din județele învecinate. În incendiu explodează buteliile pe care muncitorii firmei le folosesc în procesul de tăiere a fierului. O parte dinte aceste butelii au fost evacuate de pompieri, însă altele au rămas în mijlocul incendiului iar acum explodează rând pe rând. 

UPDATE [19:58] 13 AUG 2019 ›

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, 1 de la ISU Ialomiţa şi 1 de la ISU Vrancea. Ulterior, maşinile de stingere au fost suplimentate cu alte 2 echipaje de la ISU Brăila. In total, intervin 20 de mașini de pompieri. UPDATE [19:55] 13 AUG 2019 › Autoritățile au dispus evacuarea locatarilor unui cămin de nefamiliști, aflat la circa 400 de metri distanță de locul incendiului, dar și de pe o stradă paralelă pe artera pe care se află societatea. Circa 200 de persoane au fost evacuate/


UPDATE [19:29] 13 AUG 2019 ›  La fața locului continuă să vină mașini de pompieri care încearcă să facă față incendiului de proporții. În zonă se aude zgomot ca și cum s-ar produce mici deflagrații. Autoritățile sunt cu atât mai îngrijorate cu cât în curtea societății ar fi un rezervor cu circa 9 tone de motorină.


UPDATE [19:11] 13 AUG 2019 › ISU Buzău a transmis o alertă de urgență care anunță populația județului Buzău de incendiul de proporții care a cuprins hala unei societăți comerciale în care sunt depozitate numeroase materiale combustibile, care ard cu degajare imensă de fum.
”Incendiu de deșeuri materiale combustibile în zona de nord a orașului Buzău, cu degajări mari de fum. Evitați/ocoliți zonele expuse, închideți geamurile locuințelor, accesați canalele media și aplicațiile din mediul on line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre situația produsă. ” se arată în mesajul transmis pe telefoanele mobile. UPDATE [19:06] 13 AUG 2019 ›
Zona din jurul societății comerciale la care a izbucnit un incendiu de proporții a fost izolată de pompieri. Aceiași pompieri evacuează mai multe butelii cu oxiacetilenă, depozitate în zona incendiului. Totodată, au fost oprite gazele și energia electrică în zona Transilvaniei și au fost evacuate mașinile care erau parcate în apropiere/UPDATE [19:03] 13 AUG 2019 ›
4 autospeciale de stingere incendii cu apă și spumă intervin pentru stingerea incendiului care a cuprins societatea comercială din zona Transilvaniei, o societate de reciclare care colectează de la fier vechi la plastic. Cel mai probabil, forțele vor fi suplimentate, având în vedere că incendiul este unul violent, cu mare degajare de fum.
”Incendiul se manifestă cu violență, cu degajare mare de fum, este vorba de  cantități mari de substanțe combustibile care ard Dacă o să fie nevoie de suplimentarea forțelor se va întâmpla și acest lucru.  Incendiul se manifestă la o societate comercială care se ocupă de  materiale refolosibile. ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.
Întrebat dacă există riscul  ca incendiul să se extindă și la alte proprietăți, Prahoveau  a declarat că totul depinde de bătaia vântului.
La fața locului se află și prefectul de Buzău, Carmen Ichim.
Incendiu violent la o societate comercială din zona Transilvaniei. Potrivit primelor date furnizate de reprezentanții ISU Buzău, incendiul a cuprins hala unei societăți comerciale situată pe strada Transilvaniei, unde ar fi depozitată o cantitate importantă de materiale combustibile.
La fața locului intervin mai multe echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere incendii cu apă și spumă, situația fiind într-o continuă dinamică. 
”Este vorba despre o hală care are depozitate materiale combustibile care generează acest fum gros, vizibil din tot orașul. Se intervine la fața locului cu mai multe autospeciale, situația e într-o continuă dinamică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu.
Din cauza incendiului de pe strada Transilvaniei, un fum gros a invadat zona, fiind vizibil din toate zonele orașului, inclusiv din zona Mărăcineni-Potoceni. 


Etichete: Incendiu |  orașul |  Transilvaniei |  violent |  vizibil
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU