18h 38' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 26 octombrie 2016

Încă un pas pentru preluarea pădurii Crîng în administrarea oraşului BuzăuConsilierii penelisti voteaza ,,pro"

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1441 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [18:38] 26 OCT 2016 › Conducerea organizatiei judetene a PNL anunta ca liberalii din Consiliul Local Municipal vor vota ,,petru" preluarea de catre municipalitate a Padurii Cringului:,,Revenirea Pădurii Crâng în proprietatea Primăriei şi în administrarea Consiliului Local a stârnit multe dezbateri, din momentul în care a fost pus pe tapet acest subiect. De la acuzaţii că se intenţionează, în timp, ca suprafaţa pusă în discuţie să ajungă în mâinile unor oameni de afaceri, la ipoteze că în zonă vor fi defrişări pentru a le face loc aceloraşi afacerişti, până la ideea că Primăria va pune gaj Pădurea Crâng pentru anumite împrumuturi, acuzaţiile şi speculaţiile au curs.
Consider că, în fapt, Pădurea Crâng trebuie să revină în proprietatea municipalităţii, să aparţină buzoienilor, aşa cum s-a decis în anul 1881, când Statul a recunoscut Primăriei Buzău dreptul de proprietate asupra pădurii, printr-o lege emisă de Adunarea Deputaţilor şi Senatul României, document apărut şi în Monitorul Oficial de la acea vreme. Atunci, guvernul era condus de liberalul Ion C. Brătianu, lucru ce ne obligă şi pe noi, liberalii de azi, să respectăm şi istoria partidului din care facem parte. Nu doar acest adevăr istoric ar sta la baza argumentului prin care PNL susţine iniţiativa.
La şedinţa de Consiliu Local Municipal de joi, 27 octombrie, va fi supus dezbaterii şi votului un proiect în acest sens, aprobarea solicitării trecerii din domeniul public al statului şi administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în proprietatea publică a municipiului Buzău şi administrarea Consiliului Local a Pădurii Crâng. Un aspect foarte important îl reprezintă faptul că, la art.2 din acest proiect de hotărâre, este stipulată o condiţie esenţială: "Consiliul Local Muncipal Buzău se obligă cu privire la bunul imobil (...) , să menţină destinaţia actuală, să nu dispună nicio măsură de natura grevării cu sarcina ipotecii, gajului ori înstrăinării. " Şi acest amănunt important îi va determina pe consilierii municipali PNL să voteze "pentru".
De asemenea, îmi exprim speranţa că, odată ce Pădurea Crâng va intra în proprietatea Primăriei, noua administraţie din Palatul Comunal va pune în valoare această suprafaţă, prin întreţinerea optimă şi noi amenajări în interesul buzoienilor, respectând condiţiile mai sus-menţionate."se spune intr-un comunicat de tresa emis de PNL Buzau
La şedinţa Consiliului Local Municipal care va avea loc joi, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, va  supune dezbaterii şi votului un proiect de hotărîre care prevede aprobarea solicitării de trecere din domeniul public şi administrarea Romsilva în proprietatea publică a municipiului şi administrarea Consiliului Local a pădurii Crîng. Ideea ca municipalitatea să preia pădurea care împrejmuieşte cel mai mare parc al Buzăului pentru a o îngriji cum se cuvine este una şansată de edilul-şef încă de la preluarea mandatului. Odată preluată pădurea Crîngului, municipalitatea ar putea să o administreze şi să o îngrijească mai bine. Pe de altă parte, pădurea ar rerezenta o garanţie a municipalităţii în cazul unor eventuale credite financiare. În prezent, plămînul verde al Buzăului se află în proprietatea Ministerului de Finanţe, care l-a concesionat Romsilva.  Excepţie face zona de promenadă care aparţine municipalităţii.

Etichete: administrarea |  Buzău |  Crîng |  oraşului |  pentru |  preluarea |  pădurii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

padurarul
31 octombrie 2016
Padurea nu este proprietatea Ministerului de Finanţe, este proprietatea Statului Roman!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU