27 [IUL 15] ACTUALITATE Buzau
Luni, 27 iulie 2015

În sfîrşit! Autorităţile au descoperit şi ele cea mai periculoasă intersecţie din Buzău

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1281 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Autorităţile au decis în cele din urmă că este nevoie să se facă ceva la intersecţia Drumului Naţional 2E85, unul dintre cele mai periculoase locuri din judeţ, pentru şoferii care tranzitează zona, în care frecvent se produc accidente rutiere. Prefectul George Sava le-a cerut celor de la Drumuri Naţionale să găsescă urgent o soluţie pentru amenajarea şi marcarea corespunzătoare a intersecţiei. Solicitarea prefectului a rămas însă fără rezolvare, fapt ce l-a făcut pe şeful de la Casa Albă să le reproşeze în termeni duri responsabililor de la Drumuri Naţionale lipsa de reacţie. 
„La intersecţia cu Florica, unde au fost două accidente acum trei săptămîni, deşi am cerut Drumurilor Naţionale să identifice în cel mai scurt timp o modalitate prin care în acel loc să se poată crea o bandă pe care să se vireze stînga, să fie semnalizată pentru a se evita astfel de situaţii, se pare că trebuie să mai moară cineva, să se mai întîmple un accident acolo, ca să se mişte şi reprezentanţii Drumurilor Naţionale” a spus George Sava, prefectul judeţului.   


Accidentele la care a făcut referire prefectul Sava au avut loc în cursul lunii trecute, unul după altul la un interval de numai o zi. În eveniment au fost implicate 4 autovehicule, iar din investigaţii a rezultat că un autovehicul, înmatriculat în Buzău, care circula pe DN2 E85 a încercat să vireze la stînga pentru a intra pe o stradă laterală, însă şoferul nu s-a asigurat suficient. Din spate au venit două maşini care au izbit primul autoturism. În accident a fost implicată şi o maşină care venea pe contrasens. Trei persoane au fost accidentateşi au ajuns la Spitalul Judeţean pentru îngrijiri. O femeie a rămas încarcerată mai bine de o oră într-un autovehicul. Ea a fost conştientă şi a întrebat tot timpul ce se întîmplă cu soţul ei accidentat şi el destul de grav. A doua zi, exact în acelaşi loc s-a produs un alt accident în care două persoane au fost rănite. 
 


Explicaţia faptului că mai tot timpul au loc accidente acolo, este simplă, susţin cei care circulă frecvent pe şoseaua care duce către Bucureşti.  Locul nu este semnalizat corespunzător deşi traficul este foarte intens. Astfel în lipsa unor indicatoare de presemnalizare care să indice că urmeză un drum la stînga, şoferii care circulă cu viteză pe DN2 E 85, cu greu îi pot observa pe cei care urmează să vireze către Florica. Nici administratorul drumului, nici primăriile comunelor tranzitate de drumul naţional nu au luat vreo iniţiativă pentru crearea, a unor marcaje de asfalt sau a unei benzi destinate celor care vor să schimbe direcţia de mers pentru a nu-i încurca pe cei care vin din spate. Aşa se face că intersecţia creează mereu probleme, iar în zonă au loc frecvent tamponări sau chiar accidente grave. 


Etichete: Autorităţile |  Buzău |  descoperit |  intersecţie |  periculoasă |  sfîrşit
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU