13h 56' ACTUALITATE Buzau
Joi, 10 iulie 2014

In memoriam Sorin Şaguna

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2339 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
UPDATE [13:56] 10 IUL 2014 › Spectacolul în memoria actorului Sorin Şaguna care trebuia difuzat de Televiziunea Română joi la ora 11 şi 10 minute a fost reprogramat pentru vineri, 11 iulie, la aceeaşi oră. 

In memoriam Sorin Şaguna

În memoria tânărului actor Sorin Şaguna, care a încetat din viaţă miercuri, la doar 25 de ani, Televiziunea Română va difuza joi ultimul său spectacol în semn de rămas bun.

La ora 11 şi 10 minute pe TVR 2, îl putem vedea pe Sorin Şaguna, cum triumfa pe scenă în piesa “ O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, pusă în scenă anul trecut de regizorul Mihai Manolescu.

„Actorii sunt, în general, nişte oameni adorabili, dispuşi să renunţe la sine pentru a găzdui în fiinţa lor, temporar, alte personalităţi – PERSONAJELE. Aceste personaje se instalează cu dezinvoltură în zestrea cultural-temperamentală a actorului şi-i parazitează momente bune de existenţă! În mod particular, actorii cu care am avut bucuria să conlucrez de această dată s-au dovedit a fi animaţi de o generozitate artistică absolut excepţională care i-a făcut să ofere personajelor lui Caragiale găzduire în fiinţa lor. Şi mie mi-au îngăduit să îi însoţesc în demersul lor cu spiritul meu de aventură, care îi mai abătea de la itinerariul omologat. Le sunt recunoscător actorilor care s-au „dedat” la Caragiale cu mare bucurie. Care bucurie şi la voi să fie! Paradoxul  lui Caragiale este că, deşi îţi pare foarte familiar, te surprinde prin actualitate. Personajele lui sunt atât de vii încât se adaptează la realităţi pe care autorul nici nu le bănuia. Cred că principalul numitor comun al echipei artistice formate din actori şi din profesioniştii de televiziune a fost disponibilitatea de a experimenta modalităţi şi soluţii insolite.”, spunea regizorul Mihai Manolescu despre colaborarea cu actorii din această producţie.

Sorin Şaguna a urcat pe scenă alături de Florin Zamfirescu, Demeter Andras, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Ioana Anastasia Anton şi Ştefana Samfira. (sursa: TVR.ro)
Etichete: piesa |  spectacol |  teatru |  ultim |  Sorin Saguna
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU