21 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 21 august 2019

În ce situație vor tremura de frig buzoienii, la iarnă?

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 2344 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Criza apei calde la care s-a ajuns astăzi când ECOGEN a închis definitiv robinetul sistemului de livrare a energiei termice constituie un semnal major de îngrijorare.

Deconectarea centralei de energie termică care a alimentat până acum abonații sistemului centralizat din orașul Buzău poate fi premisă majoră a unui scenariu sumbru, dar foarte probabil, la iarnă. Practic, regia de termoficare nu are în acest moment o alternativă de producere a energiei termice.

Dacă va reuși să pună în funcțiune cazanul pe care l-a recuperat de la vechiul CET, vom vedea săptămâna viitoare, termenul de punere în funcțiune fiind 26 august. O altă necunsocută este dacă acest nou sistem va reuși să producă suficientă energie termică încât să acopere consumul de apă caldă și căldură, la iarnă. Calculele sunt foarte complicate chiar și pentru specialiștii care au state vechi în administrarea sistemului de termoficare.

Cazanul care se instalează acum în cartierul Dorobanți este pariul Primăriei Buzău și al RAM, într-un război complicat. Dacă va fi un pariu pierdut, consecințele le vor simți 6400 de familii care, la iarnă, riscă să tremure în apartamente.Etichete: apa calda |  Buzau |  caldura |  RAM |  cazan
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU