10 [AUG 14] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 10 august 2014

În căutarea salariului pierdut. Zi de leafă cu ghinion pentru dascălii din Scutelnici

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1494 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro
În căutarea salariului pierdut. Zi de leafă cu ghinion pentru dascălii din Scutelnici

Cadrele didactice de la Școala din Scutelnici sunt disperate că trece încă o zi de leafă în care nu primesc nici un ban. Vineri sau cel mai târziu luni ar fi trebuit să încaseze salariul pentru luna trecută. Nici un semn însă pe la casierii, pentru că nu sunt bani. Asta după ce luni bune, din cauza conturilor blocate, dascălii au luat doar două treimi din salarii.

În această situație s-a ajuns după ce, în urmă cu câteva luni, conturile şcolii generale din Scutelnici au fost blocate în urma unui proces pe care l-a deschis firma care a reabilitat localul unităţii de învăţământ. Societatea respectivă avea mulţi bani de recuperat în contul lucrărilor de reabilitare, aşa că după o lungă aşteptare, a mers în instanţă unde a obţinut încuviinţarea executării silite. Primul pas, blocarea conturilor, i-a transformat pe dascăli în victime. După ce Inspectoratul Școlar și autoritățile județene s-au implicat pentru rezolvarea situației, iar conturile au fost deblocate, totul trebuia să revină la normal. Nu a fost însă așa, pentru că salariile dascălilor sunt în continuare la mâna consilierilor locali, care nu reușesc să se pună de acord să facă o rectificare de buget.

Reprezentanții Instituției Prefectului confirmă că totul se întâmplă din vina aleșilor comunei, care ar trebui să se întrunească de urgență într-o ședință pentru a se pune de acord să facă plățile necesare.

La Scutelnici, de doi ani sunt două tabere politice distincte. Pe de o parte este primarul, de la PDL, care are alături o mână de consilieri, iar de cealaltă parte sunt colegii de partid ai primarului și secundul său, care îl acuză că, de fapt, ar face jocurile unei alte formațiuni politice. Indiferent de tabere și de partide, dincolo de orgoliile politice, rămâne o problemă: dascălii, apolitici, suferă din cauza lor.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU