27 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 27 octombrie 2014

Iată aici primele concluzii ale anchetei după catastrofa de la Oreavu

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
3 voturi 1021 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Vântul puternic şi viteza neadaptată condiţiilor meteorologice au influenţat producerea tragicului accident de la sfârşitul săptămânii trecute de DN 2E85 în care trei persoane şi-au pierdut viaţa.

Poliţiştii au refăcut firul evenimentului rutier şi au ajuns la concluzia că şoferul, în vîrstă de 61 de ani al TIR-ului are partea lui de vină.
„ Accidentul s-a produs în primul rând datorită faptului că şoferul autotrenului, probabil având şi ceva mai multă viteză decât s-ar fi impus în condiţiile meteo respective, vântul puternic din lateral, combinat cu neatenţia a făcut ca TIR-ul să părăsească cu roţile din dreapta, partea carosabilă, după care, în încercarea de a redresa ansamblul de autovehicule, a pierdut controlul acestuia şi a pătruns pe celălat sens de mers şi a intrat în coliziune cu cele două autovehicule care circulau din sens opus” a declarat comisarul şef Vasile Nicolae, şeful Serviciului Rutier din IPJ Buzău.

Bărbatul aflat la volanul TIR-ului ce a produs nenorocirea de la Oreavu, este şofer profesionist, şi potrivit cercetărilor efectuate până acum era apt din punct de vedere medical să îşi exercite meseria. Certificatul medical pe care şoferii profesionişti sunt obligaţi să îl obţină la fiecare 5 ani urma să expire în cursul acestui an.Etichete: anchetei |  catastrofa |  concluzii |  Oreavu |  primele
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU