BREAKING NEWS Buzau
20 [MAR 15] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 20 martie 2015

Horror la 'Spitalul Groazei'. A rămas fără penis. MALPRAXIS! (VIDEO)

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
8 voturi 4212 vizualizari 3 comentarii florinzafiu@sansanews.ro
Horror la 'Spitalul Groazei'. A rămas fără penis. MALPRAXIS!

Un nou scandal cu iz de malpraxis zguduie Spitalul Judeţean Buzău, supranumit şi "Spitalul Groazei" după ce acum doi ani mai mulţi copii, internaţi la Secţia de Pediatrie 2, au fost filmaţi fiind legaţi de pătuţuri cu tifoane. 

Un bărbat de 55 de ani acuză personalul medical din cea mai mare unitate spitalicească din județ că l-a făcut din om ne-om. Omul a rămas fără bărbăție, după ce organul sexual a cangrenat, ca urmare a unor manevre medicale greșite. Pentru că risca o septicemie generalizată,  bărbatul a cerut să fie transferat de urgenţă la Spitalul Militar Central din Bucureşti, acolo unde specialiştii i-au salvat viaţa, însă cu un preț extrem de scump: organul genital i-a fost amputat. Buzoianul, fost cadru militar, mutilat fizic și sufletește deopotrivă vrea acum să i se facă dreptate. El va da în judecată Spitalul Judeţean Buzău. Între timp, Colegiul Medicilor a demarat o anchetă în acest caz. 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău nu numai că nu reuşeşte să îşi spele imaginea, dar e implicat într-un nou scandal de proporții. De-a lungul vremii, unitatea sanitară a fost implicată în nenumărate cazuri de malpraxis şi scandaluri, printre cele mai recente numărîndu-se cazul copiilor legaţi de paturi în Secţia de Pediatrie. Acum, un bărbat de 55 de ani, militar de carieră din municipiul Buzău, este cel care acuză cadrele medicale din cel mai mare spital buzoian de malpraxis. Povestea omului a început în noiembrie anul trecut, cînd bărbatul s-a prezentat Unitatea de Primire Urgenţe, prezentînd simptomele unei insuficiențe renale. 

A fost consultat de medicii de gardă, apoi a fost transferat la Terapie Intensivă, unde a rămas internat timp de 3 zile. Aici a început calvarul omului, victima a unor manevre nereuşite de montare a unei sonde urinare, în care au fost implicate 3 asistente. 

Iată ce spune victima Costică Maroleanu: "Am fost mutat la Terapie Intensivă, acolo s-a montat o sondă urinară probabil greşit. A patra zi am fost mutat pe Secţia Nefrologie. Înainte de a fi mutat mi s-a demontat sonda urinară, tot greşit că pînă am auns în secţie deja penisul meu era inflamat". Astfel a declarat, pentru Focus TV, buzoianul victimă a unor acte medicale ratate.
 

Medicul a plecat în vacanţă

Evoluția negativă a fost extrem de rapidă, iar bărbatul a început să acuze dureri puternice la nivelul organului genital. Nu a fost consultat însă de nici un medic, primind doar calmante. Abia după multe zile l-a văzut un medic, iar în acel moment organul sexual al bărbatului era, în cea mai mare parte, cangrenat. Omul a fost băgat imediat în operație, însă bărbatul spune că a fost o intervenție chirurgicală incompletă. Ar fi trebuit urmată de o alta, numai că acest lucru nu s-a întîmplat, urologul plecînd în vacanță și abandonîndu-și pacientul. 

Totodată, Costică Maroleanu mai afirmă că: "A venit un specialist, un urolog, dr.Ciochină, am fost operat în aceeaşi zi, mi s-a spus că voi face un transplant de piele, dar asta după 12 ianuarie cînd se întoarce din concediu" 

Ajuns la limita puterilor, bărbatul a cerut să fie transferat la Spitalul Militar Central "Carol Davila" din Bucureşti. 

Specialiştii din Capitală s-au îngrozit cînd omul a ajuns la ei: necroza cuprinsese organul genital aproape în întregime, iar riscul de septicemie era iminent. O scrisoare medicală întocmită de specialiştii de la Spitalul Militar Central relevă stadiul în care era organul bărbatului în acel moment. 

Ce scriu în fişa pacientului medicii de la S.M.C.: "Corp penian denudat, neacoperit de tegument, parţial necrozat de culoare neagră. Tegumentul penian este prezent doar la baza corpului penian fiind intens atins de procesul infecţios şi necrotic. Se recomandă îndepărtarea ţesuturilor necrozate devitalizate, adică amputat."


Calvarul a continuat

Pe 6 ianuarie bărbatul a intrat în operație. 15 specialişti l-au consultat înaintea intervenției chirurgicale, care a fost cruntă: medicii au fost nevoiți să recurgă la extirparea organului genital, singura soluție pentru ca omul să scape cu viață. A urmat o altă operație, de ureterostomie perineală definitivă.

"Acolo în urma unui consult mi s-a explicat despre gravitatea cazului, că este necroză, risc de septicemie, puteau fi atacate alte organe şi că trebuie intervenit chirurgical. Am consimţit intervenţia chirurgicală. A trebuit să taie tot penisul.", mai arată Costică Maroleanu.


Iată ce spun oficialii Spitalului Judeţean Buzău

După tot chinul prin care a trecut, buzoianul își caută acum dreptatea. El şi-a angajat un avocat care a depus o plîngere penală la Poliţie și va da în judecată Spitalul Judeţean Buzău. Reprezentanţii unității confirmă că poliţia a demarat cercetările, iar oamenii legii au solicitat o serie de documente instituţiei. Despre ceea ce s-a întîmplat însă și despre acuzațiile care le sînt aduse cadrelor medicale din unitate, nici un cuvînt. 

Adriana Bratosin, purtător de cuvînt Spitalul Judeţean Buzău, declară: "În cursul acestei săptămîni a fost înregistrată la instituţia noastră o solicitare a organelor penale cu privire la acest caz urmînd ca în perioada următoare toate documentele şi informaţiile să fie comunicate. Avînd în vedere că acest caz este în cercetare de organele abilitate în acest moment nu putem da mai multe informaţii"


Costică Maroleanu a depus o plîngere la Poliţie, instituţie care a deschis o cercetare pentru malpraxis, şi a descins, deja, la Spitalul Judeţean, de unde a ridicat cîteva documente. 

Şi Colegiul Medicilor a demarat o anchetă la sesizarea buzoianului, care spune că are acte medicale ce vorbesc de la sine despre un caz clar de malpraxis. 


Etichete:  |  amputat |  penis |  spital |  malpraxis
Voteaza articolul: bun: 7  |  slab: 1   6

Comentarii

Te vad
20 martie 2015
Un spital al groazei in care nimeni nu se incumeta sa faca curat o data pentru totdeauna...
leonard
21 martie 2015
Domnilor jurnalisti nu mai incriminati tot personalul medical ,ca in curand ne pleaca toti in afara,si atunci sa vedeti nenorociri,,,,,,inseamna ca daca ministri din cabinetul ponta acuzati de coruptie,primul ministru trebuie sa si dea demisia,,,,,fiti atenti cu cadrele medicale care au mai ramas ca vin vremuri grele pt pacientii buzoieni,..la panselute si la caini sau dat 100 miliarde lei
doru1955
22 martie 2015
ORI CU MEDICII ACTUALI ORI FARA EI TOT UN DRAC. DE FAPT NU STIU DE CE LE MAI ZICEM MEDICI


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU