26 [FEB 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 26 februarie 2014

Hipermarketurile ne vând mărfuri pe care ar trebui să le arunce! Vezi de ce au fost amendate! VIDEO

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1741 vizualizari 1 comentariu florinzafiu@sansanews.ro
Hipermarketurile ne vând mărfuri pe care ar trebui să le arunce!

Hipermarketurile nu se sfiesc să vândă produse care ar trebui să fie de fapt retrase, după cum a scos la iveală un control recent al comisarilor de la Protecţia Consumatorului Buzău. Este cazul, de pildă, al mezelurilor vidate. Specialiştii spun că dacă un astfel de produs are semne de depreciere a ambalajului, nu trebuie cumpărat.


Săptămâna trecută s-a declanşat o alertă alimentară după ce s-a descoperit că pe rafturile unui hipermarket există un produs vidat care nu corespundea celor scrise pe etichetă. Practic, în interiorul ambalajului erau cozi de salam şi un conţinut ridicat de grăsime, iar produsului i se  modificase, în fals, termenul de valabilitate. Când s-au dus să verifice situaţia în teren, comisarii OPC nu au mai găsit produsul respectiv. Fusese deja retras de la comercializare, dar oamenii legii au găsit alte nereguli. 


Specialiştii ne sfătuiesc să nu luăm de pe rafturi produse vidate al căror ambalaj s-a deteriorat. Explicaţia este simplă: atunci când un aliment intră în contact cu aerul nu mai are acelaşi termen de valabilitate ca atunci când este ambalat în vid.

 

Controlul de săptămâna trecută a arătat că pe rafturile a 4 hipermarketuri existau produse vidate ale căror ambalaje se depreciaseră. Regulile în materie de comerţ spun foarte clar că astfel de produse trebuie retrase de la vânzare, şi pentru că nu au făcut acest lucru, toate cele 4 hipermarketuri din Buzău au fost amendate cu câte 5000 de lei. Etichete: nereguli |  OPC |  produs |  hipermarket
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

luminita
26 februarie 2014
aceste articole sunt de mare ajutor pentru ca ne pune in garda cu ceea ce cumparam.OPC ar trebui sa faca saptamanal controale ,dar nu anuntate.numai asfel ar fi mai responsabil cu produsele care ni le pfera la vanzare.multumesc mult.cata


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU