21 [MAI 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 21 mai 2014

Hasdeenii se pricep şi la teatru. Ia uite aici!

Mihaela Vulpe alte articole de Mihaela Vulpe
3 voturi 2429 vizualizari 1 comentariu mihaelavulpe@sansanews.ro
Haşdeenii se pricep şi la teatru

Un grup de opt liceeni de la Colegiul B.P. Hasdeu vrea să demonstreze că arta nu ţine cont de bariere şi că talentul poate fi pus în valoare când este însoţit de multă pasiune.

 

O iniţiativă pornită de cei opt tineri, în joacă, este pe cale să se transforme într-o activitate care aduce premii, dar şi prestigiu unităţii în care adolescenţii învaţă. Este vorba despre o piesă de teatru care are la bază opera unui autor american pe care liceenii au tradus-o şi adaptat-o după care au pus-o în scenă. Fără să aibă pregătire de specialitate, dar cu mult entuziasm, trupa de teatru de la Hasdeu a adunat deja câteva premii cu spectacolul pus în scenă.

 

Drama de pe scenă, mai reală decât în viaţă

 

În piesa Bang, bang you're dead!” Vlad-Ionut Popescu joacă rolul principal- un elev marginalizat, transformat în batjocura colegilor. Într-o zi, într-un moment de nebunie, adolescentul îşi ucide cinci colegi de liceu şi părinţii. Iar acesta este doar începutul piesei haşdeenilor.

 

Mesajul cheie al spectacolului de teatru este o luptă împotriva marginalizării sociale. Acest mesaj şi modul în care a fost transpus într-un spectacol de teatru, le-a adus haşdeenilor mai multe premii. În week-end, adolescenţii au fost premiaţi în cadrul Vedeteatru, secţiunea “Cu teatru la cap”. Ei au cîştigat trofeul secţiunii, premiul pentru cel mai bun actor acordat lui Vlad Ionuţ Popescu, premiul pentru cea mai bună scenografie şi premiul pentru cel mai bun regizor. Momentul a fost o recunoaştere neaşteptată şi un imbold extraordinar pentru trupa care urmează să participe şi la Concursul Naţional de Teatru, care va avea loc în Bucureşti la sfârşitul acestei luni alături de alte 18 echipe.

 

 

 

 

 Etichete: concurs |  Hasdeu |  teatru |  liceeni
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

andrei
21 mai 2014
1. Piesa se numește "Bang, bang you're dead!". 2. Informații incomplete!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU