01 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 01 octombrie 2014

Groparul Liceului Agricol trage sfori să fie repus director

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
9 voturi 2219 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro


De la 1.275 de elevi, la 880
Rămas fără mulţi profesori de marcă, fără a vrea să-i jignim pe cei rămaşi, majoritatea covârşitoare a lor fiind oameni integri şi cu reputaţie morală şi profesională excelente, Liceul Agricol abia dacă a mai „strâns” 880 de elevi, deşi în momentul în care Apostol a fost uns director, erau 1.275 de copii.

Rând pe rând au dispărut profiluri interesante, în timp ce părinţii şi copiii au fost minţiţi grosolan că Liceul Agricol le asigură un viitor luminos. 

La un moment dat, un anume Frîncu a fost angajat ca instructor pentru şcoala de şoferi de camioane, deşi de câţiva ani nu se mai pot şcolariza pentru camioane tineri sub 24 de ani. Frîncu a încasat cu voia lui Apostol sute de milioane de lei leafă ilegal şi fără să facă nimic. Iar acesta este doar vârful aisbergului.
Controversatul Marius Apostol, fost director al Colegiului Agricol, trage sfori pentru a fi repus în funcţie. Apostol, dezvăluie surse din sistemul de învăţământ, e plin de bube-n cap, unele penale, dar pare să aibă susţinere din partea unui cerc de interese influent cu ramificaţii în lumea politică locală. 

Apostol este subiectul mai multor raporturi de audit ­exe­cutate de serviciul de speciali­tate din Inspectoratul Şcolar Judeţean, în care se arată negru pe alb că omul a distrus pur şi simplu o şcoală de mare tradiţie, dar şi un prejudiciu de aproape 2 miliarde de lei vechi. 

Şcoala, transformată în propriul S.R.L.

În doar doi ani cât a ocupat funcţia de director, ­Ma­rius Apostol a prăbuşit liceul, dar a făcut din unitate un SRL personal. Combinele, tractoarele şi celelalte utilaje agricole au fost închiriate unor agricultori contra unor sume de bani care nu ajungeau în contul instituţiei. 

Liceul deţine 50 de hectare de teren pe care, de asemenea, Apostol le-a folosit ca pe propria moşie. O parte dintre terenuri au fost cultivate cu rapiţă, circa 40 de hectare, dar preţul lucrărilor şi al chimicalelor folosite a fost dublu, declară surse bine do­cumentate. În plus, maşina personală a lui Apostol era parcată la loc de cinste în curtea unităţii, în timp ce şeful şi familia au folosit 24 de ore din 24 maşina şcolii în scop personal.

Încadrări pe ochi frumoşi

Corpul profesoral onest ca­re a rămas să lucreze la Co­le­gi­ul Agricol sub conduce­rea lui Apostol spune la unison că ex-directorul a creat tot timpul probleme. Multe contracte au fost palmate, iar pe ele toamna apăreau diverse persoane care au fost atente cu domnul direc­tor ori soţia domniei-sale, cea care, practic, făcea cărţile în şcoală. În schimb, mulţi dascăli au rămas fără ore pentru că Apos­tol n-a fost niciodată inte­re­sat să completeze clasele cu elevi, căci afacerile se făceau în al­tă parte, deoarece Liceul Agri­col avea cea mai importan­tă dotare din judeţ şi deţine un patrimoniu de invidiat care i-ar permite să „trăiască” fără probleme într-o piaţă destul de slabă.Voteaza articolul: bun: 9  |  slab: 0   9

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU