06 [MAR 15] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 06 martie 2015

George Scutaru, şef la SIE?

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1531 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
George Scutaru, şef la SIE?

Fostul şef al PNL Buzău, George Scutaru, pare să fie în acest moment preferat preşedintelui Klaus Iohannis pentru preluarea şefiei Serviciului de Informaţii Externe (SIE). 

Cu puţin timp în urmă, mass-media centrală a anunţat că preşedintele l-a elibereat pe Scutaru din funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de Apărare şi Siguranţă Naţională.

Preşedintele Iohannis a semnat în această dimineaţă decretul de eliberare din funcţie a lui Scutaru, totodată numindu-l pe postul ocupat pînă acum de acesta pe Ion Oprişor care a lucrat în secretariatul general al CSAT.


George Scutaru, care fusese desemnat responsabil cu redactarea Strategiei Nationale de Aparare, a fost vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor. Scutaru a fost ales deputat de Buzău în Parlamentul României, din partea Partidului Naţional Liberal, două mandate, în legislaturile 2004-2008 şi 2008-2012. În mandatele 2008-2012 şi 2012-2016 a fost ales deputat în colegiul uninominal 1 Buzău.

Între anii 1993-1995 a fost redactor al secţiei "Politică Internă" la Agentia Mediafax , iar apoi, corespondent ProTV şi Mediafax la Moscova (1995-1998). În perioada 1998-2001 a făcut consultanţă politică şi de imagine, în calitate de consilier de imagine al preşedintelui Alianţei pentru România, Teodor Meleşcanu.

Generalul Ion Oprisor a fost secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în mandatul preşedintelui Traian Băsescu.


Etichete: consilier |  george |  iohannis |  presedinte |  sef |  sie |  scutaru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU