Gata! Intervine Armata; cine nu e gata, îl ia cu lopata

de Doru Gheorghiadealte editoriale de Doru Gheorghiade
redactor 5541 vizualizari • 3 comentarii
O lună încheiată, românii s-au lamentat că nu avem zăpadă, iar când, în sfârşit a nins, ţara s-a blocat. Economia a pierdut milioane de euro, iar populaţia şi-a distrus nervii. Aşa s-a întâmplat şi acum doi ani, şi acum zece, şi acum douăzeci. Pentru câţiva zăpada mare a însemnat însă o afacere, pentru cei mai mulţi doar un moment de revelaţie.

Paradoxal, înzăpezirile de anul acesta au şi o parte bună. Şi anume că ne-au scos la lumină toată neputinţa, incompetenţa, delăsarea şi nesimţirea crasă care stăpâneşte această ţară, din vremuri imemoriale. Şi, peste toate, puturoşenia naţională. Iar toţi neaveniţii de pe aproape toate funcţiile importante din stat şi-au dezvăluit astfel întreaga neputinţă. Dacă n-ar fi fost înzăpezirile, n-am fi văzut găştile de şefi şi şefuleţi, comandanţi şi alţi şmecheraşi plătiţi regeşte, cu secretară şi maşină la scară ar fi hibernat încă trei-patru ani în liniştea birourilor somptuoase.

Totuşi, stratul gros de zăpadă care a închis jumătate de ţară a trebuit dat la o parte de cineva. Iar acel cineva a fost Armata. Am văzut cu toţii că acţiunea exclusivă a Armatei a fost să aducă militarii cu lopeţi. În loc de tehnică, brava Armie Română a pus mâna pe “inima lui Stalin” şi a pornit război pe timp de pace împotriva Generalului Iarnă.

Câteva zile lupta a fost crâncenă, dar vineri Armata a câştigat. Victorie! Trăgând cu lopeţile din toate poziţiile, militarii buzoieni au izbândit. Istoria recentă va consemna astfel, cu litere de aur: anul 2014, secolul XXI, judeţul Buzău, Armata Română a cucerit Târlele şi Baniţa. Glorie ei! Sâmbătă am căzut şi redutele albe de la Amara, Stăvărăşti şi, ca-n cărţile de istorie, s-a câştigat şi bătălia de la Smârdan.

Lăsând gluma la o parte, vedem că scoaterea militarilor şi a jandarmilor din unităţi şi împrăştierea lor pe câmpii a fost o şmecherie cu încărcătură psihologică. O manevră care să dea impresia populaţiei că situaţia e sub control. 
Armata este încă o instituţie în care poporul are mare încredere, alături de Jandarmerie şi Biserică. Scoţând Armata la lupta cu zăpada, Guvernul şi-a acoperit toată neputinţa şi a redat populaţiei speranţa.

A fost o găselniţă eficientă care mi-a adus aminte de copilărie, de o butadă care, adaptată pentru azi, ar spune: Gata! Intervine Armata, cine nu e gata, îl ia cu lopata!       
Voteaza articolul: bun: 10  |  slab: 0   10

Comentarii

buzoian
01 februarie 2014
Respect pentru unitatile militare care au participat la operatiunea de salvare a populatiei judetului buzau de sub nameti. Inca o data s-a demonstrat lipsa de capacitate a administratiei, autoritatilor locale. Respect pentru militarii din Garnizoana Buzau!
tepes
01 februarie 2014
unul de la drumuri, a declarat ca armata i-a incurcat ca nu are logistica pentru zapada.pai daca banii sunt la drumuri si la "prietenii" care au contracte pentru deszapeziri si nu fac nimic, atunci ce a mai ramas...lopata armatei ca ei nu comenteaza si nu incaseaza !
Nicoleta
02 februarie 2014
Toti banii pentru deszapezire sa mearga la armata.Aceasta sa cumpere freze performante,tancuri,senilate,pe care sa le poata folosi si in caz de razboi.Gata cu firmele de casa si cu spagile!Daca nu,LASATI-NE!


Luni, 27 septembrie 2021

Ultima Ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU