12 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 12 februarie 2020

MEDIKA TV:”Factorul principal pentru cancerul de colon...”

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2825 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Cancerul de colon este a doua cauză de deces prin cancer atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. De vină pentru apariția cancerului de colon este în primul rând moștenirea genetică. Sedentarismul, supraponderalitatea, consumul crescut de carne și scăzut de fructe si legume sunt, de asemenea, factori de risc pentru apariția acestei boli.

Invitat la Medika TV, dr. Gabriela Șmira, medic primar gastroenterolog și internist a vorbit despre riscuri, investigații și prevenție, unele informații fiind prea puțin cunoscute publicului larg. Este și cazul fumatului, unul dintre cei mai importanți factori de risc în dezvoltarea cancerului de colon.

Fumatul este un principal factor al apariției cancerului de colon, deși majoritatea oamenilor leagă fumatul mai degrabă de apariția cancerului pulmonar. Fumatul pe termen lung, ne referim la persoanele care fumează un număr mai mare de țigări pe zi, duce la apariția unor modificări severe la nivelul intestinului. Substanțele toxice care se regăsesc în țigări afectează foarte mult mucoasa colonică, determinând apariția cancerului. Din păcate, cancerul de colon e depistat foarte târziu, pentru că nu are simptome, iar de regulă, atunci când apare un disconfort, o durere, e târziu, iar cancerul e prezent deja și la alte organe”, a spus dr. Gabriela Șmira.

Mai multe detalii puteți afla de AICIEtichete: Acesta |  cancerul |  colon |  factor |  Gastroenterolog |  pentru |  principal
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU