08 [MAI 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 08 mai 2014

Funcţionarii APIA stau peste program. Vezi aici de ce!

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1728 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro
Funcţionarii APIA stau peste program.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură îşi prelungeşte programul de lucru având în vedere că în perioada următoare mii de buzoieni sunt aşteptați să-şi depună cererile ca să primească subvenţii pentru agricultură. Fermierii au lăsat depunerea dosarelor pe ultima sută de metri, iar cum termenul limită pentru primirea cererilor se apropie, e de aşteptat ca până la sfârşitul lunii să fie îmbulzeală la ghişeele APIA. Agricultorii care nu-şi depun actele la timp riscă să fie penalizaţi sau chiar să piardă subvenţiile.


Termenul limită până la care pot fi depuse cererile pentru sprijinul financiar pe suprafaţă este 15 mai. Din martie până acum, potrivit datelor centralizate de APIA Buzău, au fost depuse aproape 18 000 de cereri de plată pentru măsurile de sprijin pe suprafaţă. Peste 4500 de fermieri, care fuseseră programaţi să vină cu cererile, nu au făcut-o. Ei mai au doar câteva zile la dispoziţie să se prezinte cu dosarele. Pentru funcţionarii instituţiei, perioada următoare va fi un adevărat calvar, pentru că de mâine se dă startul depunerii cererilor unice pentru sectorul zootehnic. Asta înseamnă că alţi peste 5.100 de fermieri trebuie să treacă pragul instituţiei până la sfârşitul lunii. De aceea, în perioada următoare angajaţii APIA vor avea un program de lucru prelungit, a anunţat directorul instituţiei Claudia Stelea:


Cu siguranţă vom prelungi programul de lucru până când se depun toate cererile şi probabil că vom lucra şi în zilele de sâmbătă până la sfârşitul lunii mai, pentru că, fiind o perioadă de depunere care se suprapune cu perioada de primire a cererilor unice pe suprafaţă, n-am vrea să se creeze confuzii şi fermierii să nu poată depune, la timp, cererile.


În timp ce funcţionarii APIA se pregătesc de lucru peste program, fermierii deja încep să vină la ghişeele instituţiei în număr mare. Deşi au amânat momentul depunerii cererilor, ei recunosc că nu ar putea supravieţui fără banii primiţi ca sprijin din fondurile europene şi naţionale. Fermierii care nu reuşesc să-şi depună cererile de plată până pe 15 mai vor suporta, din ziua următoare, penalităţi de 1 la sută pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. Din 9 iunie, nici o cerere nu va mai fi admisă.

 

 

 

 Etichete: fermieri |  prelungit |  program |  APIA
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU