07 [FEB 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 07 februarie 2014

FRIG = COSTURI. Vezi aici cât costă întreţinerea !

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 2844 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
FRIG = COSTURI. Vezi aici cât costă întreţinerea !

Buzoienii nu au suferit de frig pe parcursul lunii ianuarie, dar confortul se plăteşte scump. 

Căldura furnizată de regia de termoficare va costa cu 3 la sută mai mult decât în luna decembrie, şi cu 9 la sută în comparaţie cu luna noiembrie. De vină sunt temperaturile scăzute din prima lună a anului. Media acestor temperaturi s-a situat în jurul pragului de 0 grade Celsius.  “Faţă de ianuarie 2013 avem un procent de scădere a facturii cu 9 la sută, iar faţă de decembrie 2013 o creştere de 3 la sută. Am avut o temperatură în medie ianuarie 2014 de 0,38 grade Celsius”, a declarat directorul RAM Buzău, Constantin Tacea.


Valoarea facturii este dată de suprafaţa şi de tipul locuinţei. Pentru un apartament care nu are repartitoare de costuri, locatarii plătesc între 250 şi 430 de lei, în funcţie de numărul camerelor. Încălzirea unei garsoniere costă până în 200 de lei. 


“La o garsonieră de 32 de mp. în jur de 165 de lei mergînd pînă la un apartament cu 4 camere, 82 mp., valoarea de 420 – 422 de lei. Aceste valori ale facturii sunt valori medii pentru apartamente, care nu au repartitoare de costuri şi unde gradul de branşare este de peste 40 la sută”, a declarat directorul RAM Buzău, Constantin Tacea.


Cu câteva excepţii, toţi abonaţii RAM au primit căldură non-stop în ianuarie. Au fost însă şi două centrale termice care au cedat din pricina întreruperii curentului electric, însă avariile au fost remediate în scurt timp.


Etichete: caldura |  intretinere |  ram |  factura
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU