17 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 17 aprilie 2014

Francezii de la Air Liquide cumpără acţiunile de la Ductil

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1251 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Francezii de la Air Liquide cumpără acţiunile de la Ductil

Una dintre cele mai puternice companii din industria buzoiană a lansat o ofertă publică de cumpărare a acţiunilor de la investitorii minoritari

 

Grupul francez Air Liquide - acţionar majoritar la fosta fabrică de electrozi din Zona Industrială a Buzăului, a început ofensiva încă de anul trecut. Atunci, francezii au cumpărat de la unul dintre acţionari- un fond american de investiţii- un pachet de 16, 5% din acţiuni. Tranzacţia a fost forţată de un scandal cu acuzaţii venite de la grupul de investiţii american, acuzaţii care nu au fost confirmate de auditul ce a urmat.

 

Însă, un rezultat a existat.

 

 Americanii şi-au vândut acţiunile la un preţ pe care nici nu îl visau- mai mare cu 138% faţă de preţul de pe bursă dinaintea izbucnirii scandalului.

 

Acum, după ce au scăpat de americani, francezii care controlează fabrica Ductil Air Liquid îşi doresc să preia integral controlul. Tocmai de aceea au lansat o ofertă publică de cumpărare pentru un pachet de 8,18%, ceea ce le va conferi controlul asupra unui pachet de aproape 97% din acţiuni. Oferta de cumpărare se derulează în perioada 24 aprilie-22 mai, prin intermediul BRD.

 

Pe termen nu foarte lung, acţionarii de la fabrica buzoiană vor să extind activitatea şi să o diversifice, aspect pe care l-au discutat recent şi cu autorităţile locale din Buzău cărora le-au vorbit despre intenţia de a face noi angajări.

 

 

 

 Etichete: actiuni |  Air Liquide |  Ductil |  control
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU