11 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 11 iulie 2019

FOTO: Cum arată terenul de sport al Școlii 11

Andreea Zaleschi alte articole de Andreea Zaleschi
0 voturi 2379 vizualizari 0 comentarii
Sursă foto: Facebook.com/Sorin Ionuț Apostu

Din anul școlar următor, elevii Școlii generale nr. 11 din Buzău vor avea condiții excelente de a face sport și mișcare. Unitatea de învățământ dispune de un teren de sport ultramodern, în această perioadă făcându-se ultimele retușuri. Vestea bună este că municipalitatea promite astfel de investiții, ca cea realizată printr-un proiect al Școlii nr. 11, în toate unitățile de învățământ din municipiu.

Pe noul teren al Școlii generale nr.11, copiii vor putea practica fotbal sau handbal dar și atletism. Terenul de atletism are 130 de metri, iar gazonul este sintetic, cu nisip.

„Este un teren de sport alcătuit dintr-o suprafață sintetică, multisport, deci se pot practica mai multe sporturi pe acest tip de suprafață. Terenul se autodrenează, deci în situația în care plouă, apa se scurge imediat, terenul este înconjurat de o pistă din cauciuc natural, tip tartan. Considerăm că un astfel de teren este mult mai sigur pentru copii, pe lângă faptul că este atractiv, este mult mai sigur.”, a declarat directorul adjunct al Școlii nr. 11, Magda Dache.

Suprafața de joc este aproape gata, zilele acestea urmând să fie finalizate și ultimele retușuri.

„Copiii din cartier vor avea acces gratuit pe acest teren de sport când totul va fi gata, probabil și în această vacanță ei vor beneficia de acest teren de sport. Avem un regulament de acces în curtea școlii. Copiii trebuie însoțiți de adulți, vor fi legitimați la intrarea în curtea școlii, vor fi supravegheați de părinți, am înțeles că vom avea și sprijinul Poliției Locale în acest sens.”,
a explicat Magda Dache.


Proiectul aparține Școlii nr. 11 și este realizat din bugetul Primăriei.

„Făcând demersuri la Primăria Buzău pentru a ne sprijini, pentru a ne susține în acest sens, avem un număr foarte mare de elevi, peste 2000 de elevi și probabil că acesta a fost un criteriu important pentru care Primăria a decis să ne ajute. Investiția se ridică la aproximativ 140 de mii de lei. Proiectul a durat în sensul că nu prea ne-a ajutat vremea. Noi am achiziționat materialele necesare pentru realizarea acestui teren încă din toamna anului trecut, dar timpul nefavorabil nu ne-a permis să-l punem cât mai curând în operă. Trebuiau să existe anumite condiții meteo. Banii au venit din bugetul Primăriei.”, a mai spus Magda Dache.

Vestea bună este că și elevii altor școli din oraș ar putea beneficia de astfel de condiții pentru a face mișcare pentru că Primăria a depus un proiect pentru finanțare guvernamentală prin Fondul de Dezvoltare astfel încât toate terenurile de sport ale școlilor din municipiu să fie modernizate în viitorul apropiat

„Așa văd eu normalitatea….părinți , copii, bunici …de ce nu....să facă mișcare pe terenul de sport al școlii de cartier. Știu, veți spune că este puțin… dar este un prim pas…Avem un proiect depus pentru finanțare guvernamentală prin Fondul de Dezvoltare pentru ca toate școlile sa fie modernizate, iar terenurile de sport să arate așa! Cu încredere și foarte multă muncă Buzăul va arăta așa cum ne dorim cu toții!”
, a scris pe Facebook viceprimarul Ionuț Apostu.

Etichete: arată |  Școlii |  sport |  terenul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU