28 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 februarie 2020

FOTO A înflorit Buzăul!

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 3521 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Buzăul s-a colorat în nuanțele primăverii. Încurajați de soarele neașteptat de prietenos pentru această perioadă, vestitorii primăverii și-au deschis déjà petalele. Primii ghiocei aduc bucurie trecătorilor din parcul Vasile Voiculescu, acolo unde societatea care are în administrare amenajarea spațiilor verzi a finalizat déjà plantarea primelor flori de primăvară. Primulele galbene și roșii, panseluțele și stânjeneii  mov colorează și ele scuarurile și rondurile din oraș. 
Curățenia de primăvară este aproape gata la Buzău deși calendaristic e încă iarnă.Vremea neobișnuit de caldă din lunile ianuarie și februarie a permis lucrătorilor de la Urbis, societatea ce se ocupă de amenajarea spațiilor verzi, să iasă să curețe orașul. 
”Am început cu cartierele, cu tot ce înseamnă partea de curățenie a spațiilor verzi din fața blocurilor, am adunat toate uscăturile, frunze, crengi uscate, am toaletat arborii în cartiere. Am început mai devreme cu o lună și jumătate mai devreme, ianuarie a fost destul de caldă și ne-a permis să facem astfel de operațiuni”, a declarat Dan Simionescu de la Urbis Serv.  
Muncitorii sunt împărțiți în tot orașul. În timp ce unii adună uscăciunile sau îngrijesc copacii, alții plantează florile de primăvară care vor colora întregul oraș. Pe lângă primule, în parcuri, scuaruri și rondurile din oraș pot fi admirați ghiocei, panseluțe, brândușe și stânjenei. 
Vremea deosebit de caldă aduce însă și probleme. Lipsa precipitațiilor a uscat pământul , iar pentru a combate seceta și a menține orașul verde, angajații de la Urbis sunt nevoiți să ude plantele. 
În total peste 65.000 de flori vor fi plantate în această primăvară în tot orașul. Acestora li se adaugă plantele ce vor răsări din bulbii deja plantați, respectiv lalele, zambile și narcise,  ce vor acoperi orașul cu pături curcubeu. Etichete: Buzau |  inflorit
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU