04 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 04 ianuarie 2019

Fostul director al Teatrului „G. Ciprian”, achitat definitiv

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 2582 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Fostul director al Teatrului „G. Ciprian”, actorul şi regizorul Răzvan Ioan Dincă, a fost achitat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Judecătorii au admis apelurile formulate de Răzvan Dincă, fost director al Operei Naţionale Bucureşti, şi a altor patru inculpaţi după ce în 2015 Dincă a fost trimis în judecată sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvîrşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese, fiind, ulterior, condamnat de Instanţa de fond la o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare.

Răzvan Ioan Dincă a fost, însă, una dintre persoanele care au avut un aport pozitiv în ceea ce înseamnă istoria modernă a culturii buzoiene. Între 2002 şi 2006, Dincă a fost director general al Teatrului de proiecte „G. Ciprian”, răstimp în care a iniţiat şi manageriat mai multe ediţii ale Festivalului Naţional de Teatru „Gala Noilor Generaţii – Capul de Regizor”, evenimente care au înscris Buzăul pe agenda celor mai importante manifestări teatrale de anvergură naţională. De asemenea, Răzvan Ioan Dincă, deşi nu este buzoian la origine, a contribuit la realizarea unor evenimente judeţene precum Serbările Staţiunii Sărata Monteoru unde a reuşit să aducă pe scenă, prin investiţii personale, o serie de artişti de operă, operetă şi teatru.Etichete: achitat |  Ciprian |  definitiv |  director |  Fostul |  Teatrului
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU