BREAKING NEWS Buzau
10h 10' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 26 iulie 2019

UPDATE Foștii colegi, sub șocul veștii că Ion Vasile nu mai este

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1976 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [10:10] 27 IUL 2019 ›
Dispariția prematura si neasteptata  a medicului Ion Vasile a intristat întreaga comunitate buzoiană.Lideri 
politici, sefi din administrație, colegi si prieteni din sistemul de sanatate și mulți dintre cei care l-au cunoscut pe fostul președinte al PSD Buzău au transmis mesaje de condoleanțe.
Intre ei sip președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cel care și-a început cariera politică impreuna cu 
Ion Vasile, a transmis un  mesaj de condoleanțe.
„Astăzi, Buzăul a pierdut un mare om politic. Doctorul Ion Vasile, cel care a condus PSD Buzău
timp de 20 de ani și alături de care mi-am început cariera politica.
În 1989, alături de doctorul Ion Vasile puneam bazele FSN Buzău, ca membri fondatori. Cu bune,
cu rele, am parcurs un drum lung împreună, presărat cu multe bucurii și succese în plan politic.
Astăzi, după o lunga suferință, Doctoru’ a pășit în lumea celor drepți. Drum lin, domnule
președinte!”,  a scris seful PSD BUzau,  Marcel Ciolacu.Virf de lance în domeniile în care a activat. Așa a fost medicul Ion Vasile, spun cei care l-au cunoscut și care regretă acum moartea sa. Indiferent că fac partea din clasa politică sau din lumea medicală, cei care l-au cunoscut pe Ion Vasile spun că acesta a fost un om bine pregătit care a vrut să facă performanță, înainte de toate, chiar dacă uneori tonul său a fost dur și nuanțat.  

Ion Vasile a fost înainte de toate chirurg pediatru. Prin mâna sa au trecut mii și mii de copii în zeci de ani de activitate desfășurată în Spitalul Județean ori în clinicile în care a mai activat.
 “A fost primul chirurg de chirurgie pediatrică din Buzău și prin mâna lui au trecut foarte mulți copii cărora le-a făcut ceea ce trebuie și chiar, într-un fel sau altul îi mulțumesc de acum. E un tip care a știut totdeauna să dea, a luptat pentru meseria lui, s-a pregătit. Era unul dintre cei care se pregăteau cu adevărat continuu, cu adevărat pregătirea, nu numai formală și până a început să practice, una din laturile sale activității sale zilnice era pregătirea. Era pus la punct tot timpul cu ceea ce era nou și actual pentru timpul în care dânsul a activat.”, a declarat pentru șansanews.ro, medicul Stanciu Paraschiv, șocat de vestea morții fostului său coleg.
Și după ce a fost ales senator și a luat calea politicii, Ion Vasile oferea consultații atunci când timpul îi permitea
” Eu l-am prins pe dânsul în 1984 când am venit până când a plecat la București. Gândiți-vă la acea Revoluție din ‘89, la acea perioadă a ieșit din activitatea profesională zilnică, dar el a continuat să lucreze. Vinerea, sâmbăta, când venea în Buzău, își practica meseria, deci n-a renunțat niciodată, indiferent de situație, la meseria lui. Profesia lui a fost întotdeauna pe primul loc, restul au fost, până la urmă, activități conexe.”, a mai spus medicul Paraschiv.
La rândul său, primarul comunei Chililiile, Valentin Zaman, un apropiat al lui Ion Vasile, a povestit pentru șansanews.ro o întâmplare avându-l în centru pe doctorul Ion Vasile, întâmplare care l-a marcat la vremea respectivă:
”Ce pot să spun, nu ca politician, în primul rând ca om, ca doctor, a rămas în urma dânsului o sumedenie de lucruri frumoase. Cel puțin, ca doctor, nu avem nimic să-i reproșăm. Întreg județul, țara a pierdut un doctor de renume, un doctor care a salvat multe vieți. Vreau să vă relatez o chestiune care s-a întâmplat la o serbare câmpenească când am văzut că au făcut coadă vreo 14 persoane, ei erau la vârste de douăzeci și ceva, treizeci, patruzeci de ani, îi mulțumeau că i-au operat și merg perfect, când erau copii. Asta m-a impresionat foarte mult. Sperăm să-i mai calce pe urme câțiva din politicienii actuali din județul Buzău. Deci, ca politician, cred că este inegalabil până la momentul de față. Cu tot vocabularul de care zicea lumea, avea un suflet nemaipomenit. Este o pierdere foarte mare pentru noi, ca județ. A lăsat multe lucruri frumoase în urma dumnealui și a fost un politician de calibru mare, solid, care nu dădea la întors cu una, cu două.”, a spus primarul comunei Chiliile, Valentin Zaman.
Ion Vasile a fost cel mai notoriu politician buzoian și, probabil, cea mai pregnantă personalitate a vieții politice locale a ultimelor trei decenii. A intrat în politică imediat după Revoluția din 1990, fiind unul dintre liderii revoluționarilor buzoieni. A avut apoi mai multe mandate de senator pentru ca între anii 1993 - 1996 să fie numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Ecuador.
”  A fost omul care a creat acest partid, omul care l-a condus foarte bine până în 1993, când a plecat pentru 3 ani în Ecuador, ca ambasador, după ’96 a fost repus la conducerea partidului, că așa era firesc, a continuat să fie senator, în 96 până în anul 2000, când a fost numit prefect de Buzău, până în 2004, când a revenit ca senator. Pot să îl declar, eu, cel mai mare politician al județului Buzău, după 1989 încoace.  Din păcate, influențat prin 2008, 2009, 2010, de alți apropiați ai dumnealui a început o campanie de război în interiorul partidului, care a dus la schimbarea lui de către Victor Ponta. A  încercat apoi pe la alte partide, apoi a mai avut unele încercări  să ajungă să preia iar conducerea partidului dar din 2016 nu l-am mai văzut în politica buzoiană. Rămâne o firgură marcantă a politicii buzoiene”a declarat pentru șansanew.ro Aurel Gubandru, fost coleg de partid al lui Ion Vasile.
La rândul său, președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a postat pe facebook un anunț în care își exprimă regretul pentru moartea fostului lider social democrat: ”Cu adâncă tristețe am primit, astăzi, vestea trecerii în neființă a medicului Ion Vasile, un om de o calitate deosebită care a fost întotdeauna alături de buzoieni și a contribuit cu toată dăruirea și priceperea atât la dezvoltarea județului, cât și la salvarea de vieți omenești.
Îmi exprim profundul regret pentru pierderea suferită și întreaga compasiune și solidaritate pentru familia îndoliată.
Politicianul Ion Vasile s-a stins, vineri la locuința sa, după o suferință de câteva luni, provocată de o boală incurabilă.    Medic chirurg pediatru apreciat, politician de stânga de la începutul anilor 90, fost ambasador, Ion Vasile se retrăsese din viața publică în urmă cu câțiva ani, după plecarea de la vârful PSD Buzău. A continuat să profeseze ca medic, până în urmă cu câteva luni când a primit un diagnostic crunt:cancer pulmonar. Din păcate, maladia a fost diagnosticată într-un stadiu avansat și a evoluat foarte repede către deznodământul din această dimineață.                     
Medicul Ion Vasile avea 69 de ani.  Etichete: Aurel Gubandru |  chirurg |  deces |  medic |  Ion Vasile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU