08 [IAN 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 08 ianuarie 2020

Fondul funciar, prioritatea noului prefect. Sute de sentințe trebuie puse în aplicare

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 3163 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Sute de dosare câștigate în insțanță de buzoienii care își revendică proprietățile sunt încă nerezolvate, motiv pentru care fondul funciar rămâne cea mai arzătoare problemă a Prefecturii Buzău. Șeful de la Casa albă a anunțat astăzi că va acorda o atenție deosebită punerii în aplicare a sentințelor, însă nu va scăpa din vedere nici legalitatea documentelor emise de primăriile din județ. De pe lista obiectivelor stabilite de cancelaria prefectului nu lipsesc nici preocupările legate de organizarea și supravegherea alegerilor din această vară.
An dificil pentru Prefectura Buzău. Numit chiar în ultima lună a anului care tocmai s-a încheiat, actualul prefect Leonard Dimian a prezentat astăzi lista obiectivelor din 2020. Cea mai arzătoare problemă – fondul funciar -  rămâne și pe agenda actualului șef de la Casa albă. Sute de sentințe definitive și irevocabile trebuie puse de urgență în aplicare, astfel încât peste 500 de proprietari să intre în posesia terenurilor revendicate.
” Vom acorda o atenție deosebită  și problematicii de fond funciar care e departe de a fi rezolvat. Mai avem după ultimul inventar, dar situația e în dinamică, circa 570 de sentințe definitive si irevocabile de pus în aplicare. Nu știm ce mai e pe rolul instanțelor.”, a declarat Leonard Dimian, prefectul județului Buzău.  
Angajații Prefecturii vor supraveghea îndeaproape și bunul mers al lucrurilor în primăriile din județ așa că prefectul Dimian a anunțat controale în acest sens.
Totuși, 2020 se anunță a fi un an încărcat pentru Prefectură, aspect recunoscut chiar de prefectul Dimian care nu a uitat să precizeze că va fi nevoie de toate forțele implicate în buna organizare și desfășurare a alegerilor din vară. Prefectul și-a desemnat și echipa cu care va lucra. Pe lângă subprefectul Alecu Vasile,  cancelaria este este formată din trei membri și e condusă de directorul Timotei Oprea, fostul purtător de cuvânt al Companiei de Apă.Etichete: aplicare |  Fondul |  funciar |  noului |  prefect |  prioritatea |  sentințe |  trebuie
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU