BREAKING NEWS Buzau
14h 52' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 12 mai 2020

Focarul de la Râmnicelu se extinde! A ajuns la Primărie

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 4035 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [14:52] 12 MAI 2020 ›

Coronavirusul blochează activitatea în Primăria Rîmnicelu. După confirmarea a 25 de cazuri la Rîmnicelu, inclusiv în rândul angajaților Primăriei, Direcția de Sănătate Publică a trasat un set de măsuri care se se referă la activitatea instituției, măsuri luate cu scopul de a se limita răspândirea noului virus. 

Pe de o parte, toți contacții direcți ai angajaților primăriei confirmați cu coronavirus  dar și membrii familiilor acestora vor fi izolați la domiciliu. Inclsuiv primarul și viceprimarul din comună, deși au fost negative la testarea de ieri, vor trebui să stea în izolare în următoarele săptămâni. În această perioadă, activitatea în Primăria Rîmnicelu va fi aproape blocată. Doar cazurile urgente vor fi rezolvate, cazuri de care se vor ocupa cel mult trei persoane desemnate de către primarul comunei. Persoanele respective trebuie să locuiască pe raza localității Râmnicelu pentru a se putea ocupa de activitatea instituției în cele 14 zile în care funcționarii vor fi în izolare la domiciliu.

Nu în ultimul rând, DSP Buzău a dispus efectuarea dezinfecției în toate spațiile Primăriei, precum și în spațiile accesate frecvent de locuitorii comunității. Astfel, dacă dimineață autoritățile locale au făcut dezinfecție cu mijloacele proprii, urmează o nouă acțiune desfășurată de o firmă autorizată.

Reamintim, în focarul de la Rîmnicelu sunt confirmate până în acest moment 25 de cazuri de coronavirus. Sunt însă multe persoane, inclusiv cu simptome de boală, care refuză testarea, așa că numărul bolnavilor ar putea fi mult mai mare.

Testele din ultimele ore confirmă îmbolnăviri inclusiv în rândul angajaților din Primăria Râmnicelu. 
După ce luni, Direcția de Sănătate Publică Buzău a prelevat probe de la 83 de persoane din comunitatea aflată în carantină, printre ele fiind și angajații administrației locale care au cerut testarea, fiind contacți ai unor pacienți confirmați, rezultatele venite în cursul dimineții confirmă îmbolnăvirea a 5 angajați din Primăria Râmnicelu. Primarul Dumitru Stanciu, viceprimarul Dumitru Lăzăroiu și secretarul comunei sunt negativi, la acest moment. 
O amplă anchetă epidemiologică a fost  demarată la Râmnicelu, în jurul angajaților din Primărie, în urma căreia autoritățile medicale vor încerca să stabilească numărul exact al contacților.
Luni, în focarul din satul Râmnicelu erau confirmate 11 îmbolnăviri, dar cifrele sunt în evoluție, mulți dintre potențialii purtători ai coronavirusului refuzând testarea, chiar dacă unii sunt deja simptomatici. 

Urmare a  confirmării a 14 cazuri noi de infectare cu coronavirus din localitatea Râmnicelu anunțate marți, dintre care 5 sunt angajați ai Primăriei,(în total, la Râmnicelu sunt 25 de cazuri COVID-19) Prefectura Buzău a transmis un set de măsuri care se se referă la activitatea instituției.

Astfel, DSP Buzău a decis izolarea la domiciliu a tuturor contacților persoanelor confirmate cu COVID-19, precum și a membrilor de familie ai acestora. La nivelul Primăriei a fost stabilit de către primarul comunei un număr de cel mult trei persoane care pot desfășura activitatea specifică pe perioada de monitorizare, sub conducererea primarului și a viceprimarului, cu condiția ca toate persoanele implicate în această situație să locuiască pe raza localității Râmnicelu în cele 14 zile de izolare la domiciliu, continuarea activității în cadrul Primăriei fiind strict condiționată de respectarea acestor măsuri.


 
Etichete: ajuns |  extinde |  Focarul |  primărie |  Râmnicelu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU