27 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 27 iulie 2018

Fitil nou la bomba de la Compania de Apă

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 2311 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Primarul Buzăului, Constantin Toma şi Consiliul Local Municipal pe de-o parte și conducerea Companiei de Apă pe de altă parte stau din nou pe un butoi de pulbere. Deși lucrurile păreau că vor intra în normal, odată cu numirea unui nou Consiliu de Administrație, totul a luat vineri o nouă turnură. Mai exact, acționarul majoritar a anunțat că nu va participa la ședința programată pentru începutul lunii viitoare unde se aștepta tocmai validarea noului Consiliu de Administrație. 

Cu doar cîteva minute înainte de a începe votul proiectelor aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, documentul care viza o decizie importantă pentru Compania de Apă a fost retras de pe masa aleșilor locali. Este vorba despre proiectul prin care acționarul majoritar își desemna reprezentantul în următoarea ședință a adunării generale a acționarilor, programată pe 6 august. Persoana ce urma să ajungă pentru a valida noul Consiliu de Administrație al Companiei de Apă era chiar primarul municipiului Buzău care intenționa să voteze ”pentru” la toate temele aflate în discuție. Surpriza însă a fost cînd acest proiect a fost retras de de pe ordinea de zi, iar motivul acestei decizii a fost explicat imediat după ședința Consiliului Local chiar de primarul Constantin Toma.


"Această convocare făcută la propunerea domnului director general, Ionel Tescaru, semnată de preşedintele Consiliului de Administraţie, Cornel Pitiş, nu a fost legală. Nu a fost convocat Consiliul de Administraţie, nu s-a respectat termenul de 30 de zile. Putea să fie, într-adevăr, un termen mai scurt, dacă era cu acceptul tuturor acţionarilor. Nu s-a făcut acest lucru, deci plecăm la treabă în sensul în care avem un nou Consiliul de Administraţie pe o bază ilegală. Probabil că era şi aici o capcană, nimic nu-i întîmplător în ceea ce-l priveşte pe Tescaru".

Cu alte cuvinte, acționarul majoritar nu va fi prezent la ședința A.G.A., iar asta atrage după sine, cel mai probabil, și anularea întîlnirii. În această situație, Compania de Apă va avea în continuare un consiliu de administrație interimar.

Contactați de reporterii Focus FM Regional, reprezentanții Companiei de Apă nu au dorit să comenteze în nici un fel decizia luată de acționarul majoritar și nici nu au făcut publică o dată pentru organizarea unei alte adunări generale a acționarilor în care să fie validat noul consiliu de administrație. 


Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU