01 [FEB 15] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 01 februarie 2015

Fiscul cu ochii pe asociațiile de proprietari

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1269 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari trebuie să îşi actualizeze declaraţiile fiscale cu caracter declarativ. Potrivit Compartimentului de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media al DGRFP Galați, asociaţiile de proprietari că au obligația actualizării şi completării datelor înscrise în vectorul fiscal cu privire la obligațiile fiscale datorate bugetului general consolidat, până la data de 31 ianuarie 2015. Potrivit sursei citate, în acest an, având în vedere faptul că data de 31 ianuarie este zi nelucrătoare, termenul se prelungește până luni, 2 februarie 2015.


Finanţiştii DGRFP Galați lansează un apel către reprezentanţii asociatilor de proprietari să procedeze la verificarea şi actualizarea datelor înscrise în evidenţele fiscale, să clarifice neconcordanţele şi să le coreleze cu realitatea  faptică. Se evită astfel situația efectuării de către organele fiscale a impunerilor din oficiu în situațiile  de nedeclarare sau de declarare parțială a obligațiilor fiscale, precum și aplicarea de amenzi contravenționale. Finanţiştii mai atrag atenția că depunerea lunară sau trimestrială a declarațiilor fiscale trebuie să se facă în strictă concordanță cu perioada fiscală, astfel cum este reflectată în vectorul fiscal, termenul de declarare reprezentând și termen de plată al obligațiilor fiscale datorate bugetului general consolidat.


Totodată, finanţiştii DGRFP Galați au precizat că Declarația 112 privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, a impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate se depune exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanță. Data depunerii acesteia pe portalul e-România este data înregistrării acesteia pe portal, astfel cum rezultă din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor, cu condiția validării conținutului declarației. În cazul în care declaraţia nu este validată, data depunerii este data validării, astfel cum rezultă din mesajul electronic temeiul legal fiind reprezentat de prevederile OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.Etichete: asociațiile |  Fiscul |  ochii |  proprietari
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU