19h 58' ACTUALITATE Buzau
Luni, 25 februarie 2019

UPDATE Criminalul era drogat si beat.Filmul crimei din B-dul Bălcescu

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 4320 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [19:58] 25 FEB 2019 › Principalul suspect al crimei din B-dul Bălcescu era beat şi drogat în momentul săvîrşirii faptelor. Oficial procurorul de caz Valerică Văsîi, adjunct al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău, a declarat pentru Focus FM Regional: "La momentul săvîrşirii faptelor inculpatul se află sub influenţa alcoolului şi a unor substanţe psihoactive."
Crima din Bulevardul Nicolae Bălcescu a fost evenimentul care a produs mii şi mii de comentarii în presă, dar şi în mediile virtuale. Dincolo de tragismul situaţiei, - totuşi, a fost ucisă o fată de doar 22 de ani – evenimentul a siderat buzoienii prin cruzimea bestială în care se pare să s-a produs omorul. Şi, mai ales, arată o parte a societăţii româneşti tinere reprezentată de exponenţi ciudaţi şi efectiv periculoşi pentru comunitate. Povestea nenorocirii, separată de speculaţii, supoziţii şi elemente telenovelistice, devăluie o „poveste în trei”, în care au fost implicate două fete, Valentina, fosta iubită a principalului suspect, 22 de ani, fără ocupaţie, poate prea tînără, şi o tînără care a înţeles greşit libertatea pe care viaţa i-a rezervat-o, Anisia, „actuala”, şi Cosmin, 22 de ani, student la Agronomie, un băiat care avea bani „de acasă”. Crima, spun cele mai avizate surse a fost rezultatul unui act aproape spontan, sursele noastre susţin că din datele strînse pînă acum de anchetatori, criza dintre victimă şi ucigaş a izbucnit de la o fotografie în care Valentina şi Anisia apăreau împreună însoţită de un mesaj aţîţător. Fotografia fusese făcută în apartamentul victimei şi mesajul era „Am aflat tot!”. Nu e foarte clar, aşadar, ce-au aflat fetele despre suspect însă, se pare că fotografia i-a produs băiatului, efectiv, o stare de turbare.

A băut toată noaptea într-un club din Bucureşti 

Desigur poza a fost un declick, venit pe fondul unui conflict perpetuu între Cosmin şi Valentina. Sursele noastre spun că victima „îl cam făcea de rîs” pe Cosmin şi asta-l călca pe nervi. Iar, de această dată, suspectul, care avea dese pusee de violenţă, a fost atît de furios încît împreună cu nişte prieteni a luat o maşină şi-a venit la Buzău să „regleze situaţia.”

Totuşi, un conflict spontan

Filmul nenorocirii a continuat cu momentele în care Cosmin a ajuns în apartamentul fetei de la etajul 9 al blocului 9 de pe B-dul Bălcescu. Acolo lucrurile au devenit extrem de violente, iar Cosmin a bătut-o pe Valentina aşa cum „ştia el să facă mereu”. Episodul de sîmbătă, nu a fost nicidecum singular. Cosmin o bătea frecvent pe Valentina, iar motivul era cam acelaşi, „fata îl făcea de ruşine, în public”.

Aşadar, momentul din week-end nu a ieşit „din tipare”, doar că de această dată lucrurile au „scăpat total de sub control”. Fata era şi ea beată după o noaptea în care a băut foarte multă vodcă, iar agresorul de asemenea. În plus, Cosmin ar fi putut fi şi sub influenţa unor substanţe psihoactive, ceea ce ar explica cruzimea de care a dat dovadă. După ce a bătut-o pînă la leşin, Cosmin şi cei din jur au crezut că fata a murit. Ancheta a arătat, însă, că tînăra trăia cînd s-a pus foc.

A cerut benzină pentru c-ar fi rămas în pană cu maşina

După ce evenimentul a devenit public, aşa cum era de aşteptat au apărut multe speculaţii atît în mass-media locală şi centrală cît, mai ales, în mediul virtual. Cît priveşte speculaţiile privind complicitatea unor prieteni, acest fapt nu a reieşit, cel puţin, pînă la momentul redactării acestui text, din ancheta Poliţiei şi procurorilor criminalişti. Potrivit surselor noastre lucrurile au stat în felul următor: criminalul, speriat că a omorît-o pe Valentina, a vrut să şteargă urmele şi a decis să pună foc. Deocamdată, din investigaţii, a reieşit că el a avut ideea. Drept pentru care a telefonat unor amici să-i aducă un bidon cu benzină, motivînd că a rămas cu maşina în pană. Lucru credibil pentru prietenii săi pentru că acest lucru se mai întîmplase. Aşa că, amicii i-au adus benzina, dar doar atît. Deci, în acest moment nu există complicitate, dar nu-i exclus, totuşi, ca pe parcursul anchetei, aceasta să apară.

Restul se cam  ştie...

Restul poveştii se cam ştie; Cosmin a incendiat casa, iar fata a murit intoxicată cu monoxid de carbon, degajat de foc şi apoi carbonizată după întinderea vîlvătăilor în tot apartamentul. Nu e, însă, prea clar dacă tînăra a apucat să se trezească din leşinul în care căzuse de la alcool şi bătaie înainte de a colapsa sufocată cu monoxid. În urma anchetei desfăşurate pe parcursul întregii zile de sîmbătă, rînd pe rînd au început să apară concluziile, iar seara Cosmin a fost reţinut pentru „omor calificat”, iar duminică a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Copii scăpaţi din mînă.

Ce-ar mai fi de spus despre o asemenea grozăvie? Poate faptul că victima şi criminalul erau, totuşi, doi copii „scăpaţi din mînă”. Victima era singurul copil al unei familii dezbinate, tatăl său lucra la ţară ,cu ziua,, iar mama lucra în Italia. Femeia cîştiga ceva bani din care fata, întreţinută astfel, trăia destul de decent şi se bucura de o bibertate. O libertate cu o oarecare nuanţă de libertinaj, alcool mult, petreceri frecvente, viaţă amoroasă complicată, etc. El, Cosmin, fiul unui meseriaş foarte apreciat în domeniul reparaţiilor de aparate electrocasnice, un băiat ieşit, oarecum, din sfera banalului. Frumuşel, cu ceva bănuţi, Cosmin a „scăpat din mînă” după moartea mamei sale rapusa de cancer .Cosmin a suferit foarte mult dupa ce mama i s-a prapadit in 2016 dar a avut si o alta drama in familie.Tatal sau a luat viata de la capat s-a alatura altwi femeia contratat un credit pentru o casa dar a intrata in datorii.Noua consoarta a tatalui li Cosmin s-a siniciis intr-un moment de deznadejde iar baiatiul pare sa fi suferit atunciun nuo soc puternic. si . Altfel, Cosmin, student la Agronomie îşi trăia viaţa asezonată cu chefuri, cluburi, alcool, viaţă trepidantă, iubiri complicate, cîteodată droguri consumate în mediul universitar. Dar iată, totuşi, parca, mai nimic, ieşit din comun la cei doi tineri pentru aceste vremuri.
Doi tineri, unul student, altul „casnic”, cu o viaţă trepidantă. Unul a murit în chinuri, altul a devenit criminal şi va înfunda puşcăria zeci de ani. Doi tineri, care, ce ironie a sorţii, au fost colegi de clasă în perioada liceului, ambii fiind absolvenţi ai Colegiului Economic.Etichete: Bălcescu |  complet |  crimei |  Filmul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU