12 [NOV 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 12 noiembrie 2014

Filmul arestării directorului Liceului din Verneşti. Vezi aici cine e denunţătorul

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 2730 vizualizari 3 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Scandalul arestării directorului de la Şcoala de Arte şi Meserii din Verneşti ia amploare, iar povestea evenimentului e foarte interesantă. Denunţătorul este un absolvent al Grupului Şcolar "Costin Neniţescu", îl cheamă George Valentin Ghencea şi, în timpul liber, este cântăreţ  de muzică populară, evoluând la diverse evenimente private ori organizate de primării. 

Ghencea n-a fost niciodată un elev merituos şi-a avut mai multe tentative de a lua Bacalaureatul. Ultima dată a vrut să meargă la sigur astfel că a luat legătura cu doi intermediari care nu fac parte din sistemul de învăţământ cărora le-a cerut să-i facă legătura cu persoane care să-i poată aranja examenul. 

"Împănat" cu tehnică

Aşa a ajuns la directorul Liceului din Verneşti, Viorel Miriţescu, şi la secretara de la Colegiul Neniţescu. Ulterior, Ghencea s-a prezentat la examen şi a promovat Bacalaureatul numai că, după absolvire, tânărul şi-ar fi cerut banii daţi şpagă înapoi, dar a avut parte de un refuz violent. Din această cauză s-ar fi transformat în denunţător, iar la a doua întâlnire a fost "cablat cu tehnică" de ascultare şi înregistrare. Aceleaşi surse susţin că a doua întâlnire s-ar fi produs într-o zonă mărginaşă a oraşului şi s-a soldat cu violenţe din partea lui Viorel Miriţescu, iar denunţătorul a fost nevoie să se refugieze în WC-ul unui local din apropiere de unde a sunat la Poliţie.

Scandalul e doar la început?

Ca urmare, profesorul a fost ridicat, reţinut şi apoi a primit mandat de arest pentru 30 de zile. După două zile, adică marţi, Miriţescu a fost eliberat sub control judiciar după ce, în prealabil a făcut recurs la Curtea de Apel Ploieşti. 

Acum Miriţescu e acuzat de trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, infracţiuni contra persoanei, care înseamnă loviri şi alte violenţe plus sechestru. Sursele noastre mai spun că Ghencea ar fi primit două palme zdravene şi câteva înjurături. Celelalte trei persoane sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influenţă, dar se pare că scandalul e doar la început, căci sistemul de fraudare a examenelor ar fi mult mai mare.  Etichete: Ghencea |  Liceu |  Verneşti  |  Miriţescu
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

fost elev scoala de soferi
12 noiembrie 2014
mai sunt si alte nereguli la examenul auto unde politistii sunt prieteni cu instructorii
costinel
12 noiembrie 2014
ai mare dreptate
cititor
16 noiembrie 2014
Si darea de mita se pedepseste.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU