18 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 18 august 2018

Fericirea Geaninei, șoferița de pe Trans Bus

Redacţia sansanews.ro alte articole de Redacţia sansanews.ro
4 voturi 17095 vizualizari 2 comentarii news@sansanews.ro

Măsura municipalității buzoiene ca, de ieri, pe rutele de transport în comun, să opereze doar mașinile din parcul Trans Bus, deși afectează zeci de șoferi ai firmelor private, e departe de a o întrista pe singura femeie șofer, Geanina Albu, din cei 25 de noi angajați.


Într-un scurt interviu acordat reporterilor noștri, Geanina și-a exprimat bucuria de a intra pe o meserie în care, de obicei, bărbații trag de volanul mare al autobuzelor. În vârstă de doar 34 de ani, Geanina ne-a împărtășit câteva impresii.


Ce a determinat-o să aleagă șofatul pe autobuz?

”În primul rând, îmi place foarte mult această meserie și este și o pasiune pentru mine. Iar societatea Trans Bus se dezvoltă și este foarte bine pentru toată lumea.”

 


De când conduce și ce experiență are în branșă?

”Pe această categorie, conduc de doi ani mai exact. Am șofat de la 18 ani, tot șofez, dar doar turisme. Și de când am obținut și celelalte categorii, m-am adaptat în funcție de cerințele fiecărei categorii. Nu am mai condus mijloace de transport în comun, dar am condus autocare și făceam ocazionale. Turistice, mai exact. În străinătate, în țară, unde era nevoie.”

 


Lucrul cu oamenii este cel mai greu. La ce se așteaptă de la călători?

”Este cel mai greu, într-adevăr, dar nu imposibil. Din punctul meu de vedere, asta e partea plăcută, că lucrăm cu oamenii. Este un avantaj că lucrăm cu oamenii și cred că vor fi surprinși plăcut de noile autobuze, de noi toți, ca și colegi. Sper să fie înțelegători.”


Este o meserie grea?

”Orice meserie are riscul ei. Dar dacă faci ceea ce-ți place, nu cred că vei întâmpina probleme. Nu este ușor; este foarte important faptul că viața călătorilor este în mâna noastră. Și nu numai a călătorilor, cât și a celorlalți participanți în trafic. Este una dintre cele mai solicitante meserii.”

 


Pentru o femeie, nu este greu?

„Nu este greu deloc. Încă o dată, mă repet, dacă faci ceea ce îți place, nu este greu.”

 


În selecția noilor șoferi angajați pentru transportul în comun, criteriile de bază au fost, printre altele, deținerea atestatelor și gradelor pentru a conduce acest tip de autobuze, experiența pe parte de transport public sau internațional și vechimea. În total, 172 de șoferi sunt angajați pentru a-i conduce la destinație pe buzoienii ce folosesc transportul public. Directorul Trans Bus, Gigă Toader, șeful Geaninei, a declarat:


”Într-adevăr, avem lângă noi șoferii pe care i-am angajat o dată cu ultimele achiziții. Cu ultimul lot de 24 de autobuze Mercedes Citaro, am angajat un număr de 25 de șoferi care vor deservi aceste autobuze. Din acest weekend, o parte din ei vor intra în programul de transport nou pe care îl propunem buzoienilor.”

 


Un coleg al Geaninei, Bogdan Popescu, 31 de ani, și-a exprimat același entuziasm: ”Sunt șofer de 10 ani. Pentru mine este și o pasiune, atât condusul autoturismelor, cât și condusul autobuzelor. Ca și determinare, Trans Bus este o societate în plină dezvoltare, cu o conducere foarte serioasă. Consider că este un loc de muncă și pentru viitor și sigur din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere a dezvoltării mele profesionale ca șofer.”

 


Cu o vechime în branșă de peste 32 de ani, Cornel Stoenescu, și-a spus cuvântul de ”veteran: ”Noile autobuze sunt bune, foarte bune, comparativ cu ce a fost. Am fost șofer pe tir, autobuz, pe mașini mari. Este greu să fii șofer de autobuz, mai ales pentru că lucrăm cu oamenii.”Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 1   2

Comentarii

Dulhac
19 august 2018
Geanina o fi multumita dar nu si instruita!Astazi la pranz pe linia 5 am murit de cald ,pentru ca aerul conditionat nu functiona!Facea cumva economie la motorina?
Eliza
20 august 2018
Bravo ei! Face ceva din pasiune si poate fi exemplu multora! Drumuri fara evenimente!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU