BREAKING NEWS Buzau
11h 47' ACTUALITATE Buzau
Duminică, 29 martie 2015

UPDATE Femeia dispărută a fost găsită moartă în zona grătarelor microhidrocentralei Verneşti

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 2051 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [11:47] 30 MAR 2015 › În urmă cu cîteva minute operaţiunea de căutare a femeii dispărute în zona canalului hodrotehnic Verneşti s-a încheiat. Femeia a fost făsită de scafandri în zona grătarelor microhidrocentralei Verneşti.  

UPDATE [08:20] 30 MAR 2015 › În această dimineaţă s-au reluat căutările femeii dispărute în apa barajului de la Cîndeşti. Alături de echipa de căutare şi salvare a ISU Buzău participă la căutări şi scafandri de la Brăila. 

UPDATE [08:17] 30 MAR 2015 ›
Toate acestea par s-o fi făcut pe femeie să fi clacat psihic şi să aleagă să se sinucidă. Aşa încît, la orele după-amiezii de duminică, cetăţeanca s-a urcat în dubiţa firmei, a oprit pe marginea lacului de acumulare de la Cîndeşti, a aruncat cheile de contact pe bancheta din dreapta şi a dat un ultim telefon fiului ei, căruia i-ar fi spus: "Sînt în faţa unei ape mari. Ne vedem pe lumea cealaltă!" Apelul telefonic s-a întrerupt, iar rudele panicate au căutat s-o sune. Femeia, -însă, nu a mai răspuns.

Se aşteaptau scafandrii de la Brăila

O echipă mixtă a I.S.U. s-a deplasat aseară la faţa locului şi a purces la căutări specifice, dar a fost nevoie neapărat de scafandri, aşa încît s-a făcut apel la colegii de la Brăila. Totodată, s-a cerut aprobarea reducerii debitului de apă pentru a uşura căutările, dar aprobarea trebuia să vină aseară de la Bucureşti. UPDATE [21:02] 29 MAR 2015 ›
Femeia care pare să se fi sinucis era proprietara unor mici afaceri de comerţ în Buzău, într-un en-gros de pe strada Transilvaniei, unde închiriase un stand, şi în comuna Verneşti unde deţinea un magazin.

Stela Negraru avea 54 de ani şi, potrivit declaraţiilor unor rude, a trecut printr-o puternică stare de depresie cauzată de unele controale demarate de ANAF la firma sa, dar şi pentru că ar fi împrumutat sume de bani de la cămătari.

Aceleaşi surse arată că femeia şi-ar fi sunat fiul cu puţin timp înainte de a se arunca în apă după care n-a mai răspuns la telefon. 

În dubiţa abandonată la marginea apei s-a găsit telefonul femeii şi cheile de la maşină.

Specialiştii de la I.S.U. au cerut ajutor unoi scafandri de la Brăila, dar, în jurul orei 20:30, căutările s-au oprit din cauza întunericului şi a apei foarte mari.

O femeie de circa 50 de ani, cu identitate încă necunoscută, a fost dată dispărută cu puţin timp în urmă. O echipă a I.S.U. a demarat cercetările în bazinul hidroenergetic de la Cîndeşti, comuna Verneşti. 

Primele informaţii arată că cetăţeanca pare să fi trecut printr-o perioadă de depresie, iar ipoteza sinuciderii este deja luată în calcul. De altfel, un autovehicul cu care victima se presupune că s-a deplasat în apropierea barajului este acum cercetat de către poliţişti. Vom reveni.


Etichete: baraj |  candesti |  vernesti |  disparuta
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU