05 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 05 februarie 2020

Fără ”ziduri” la Casa de Pensii FOTO

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2990 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Cu ghișeu, dar și cu scaun în fața ”zidului”. După ordinul dat de ministrul Muncii, care a cerut”spargerea zidurilor inutile” care despart cetățenii de funcționarii Caselor de Pensii, reprezentanții din teritoriu au trecut la modificări. Deși anunțul a vizat pentru început doar instituțiile din București, funcționarii de la Buzău au considerat oportun să facă și ei ceva schimbări pentru a fi siguri că ministrul Violeta Alexandru nu va avea ce să le reproșeze. Nu au renunțat la ghișee, dar au pus câteva scaune în fața lor, astfel încît, odată ajuns în fața funcționarului, pensionarul să poată vorbi stând așezat și nu din picioare. Măsura însă nu le este atât de utilă pensionarilor.

 „A venit momentul să spargem zidurile inutile care despart cetățenii de serviciile de calitate pe care le merită. Încep cu o Casă de Pensii din București. Extindem în țară”. Este anunțul postat în urmă cu mai puțin de o lună pe o rețea de socializare de ministrul Muncii, Viorica Alexandru . Deși ordinul nu viza atunci și instituțiile din țară, funcționarii din teritoriu au trecut la treabă, sperând că așa nu-și vor atrage critici din partea șefei de la București. La Buzău, reprezentanții Casei de Pensii au venit cu o idée inedită pentru „ a împăca și capra și varza”. 
Mai exact, au considerat că vor respecta indicațiile ministrului Muncii dacă vor aduce un scaun în fața ghișeelor înalte de doi metri. Reprezentanții Casei de Pensii cred că geamul prin care comunică beneficiarul și funcționarul reprezintă o protecție pentru cel din urmă, mai ales în perioadele în care circulă virusurile.
”Am introdus aceste scaune în fața ghișeelor, în vederea folosirii lor. În general nu sunt utilizate, dar există și situații în care pensionarii le consideră utile și le folosesc. Aceste geamuri de protecție considerăm că reprezintă o minimă protecție a funcționarului public, împotriva transmiterii de viruși, care, vedeți și dumneavoastră, circulă în această perioadă.”, a declarat Ionuț Constantin, purtătorul de cuvant al Casei de Pensii Buzău. 
Ideea funcționarilor însă nu le este utilă tuturor celor care ajung în fața funcționarilor, iar mulți dintre ei rămân în picioare, ignorând scaunul de lângă ei. 
Pe de altă parte, sala de relații cu publicul este una extrem de generoasă și a fost construită de la început ca un spațiu în care pensionarul să se simtă cât mai comod , iar accesul la ghișeu se face pe baza unui bon de ordine, fapt ce îi determină pe reprezentanții Casei de Pensii Buzău să considere că aici pensionarii nu au motive să se simtă umiliți. 
Activitatea este una civilizat organizată, solicitanții noștri au parte de respectul cuvenit. Noi la Casa de Pensii Buzău am depus toate eforturile în vederea organizării, la nivel civilizat, a acestei activități de relaționare cu publicul, astfel încât pensionarii să aibă la dispoziție un spațiu generos, în care să își poată completa documentele, există scaune unde pot lua loc, există mese, care au modelele de formulare gata completate sub geamul acestora.”, a mai spus reprezentantul Casei Județene de Pensii. 
Deocamdată, calitatea serviciilor oferite la Buzău este apreciată de pensionari, iar asta se vede și în statisticile pe care reprezentanții instituției le colectează de la sistemul special amenajat încă din 2008. 
Lunar câteva mii de buzoieni trec pragul Casei Județene de Pensii, astfel că în anul 2019 aproape 90.000 de persoane au ajuns în fața ghișeelor.Etichete: Pensii |  ziduri
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU