12 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 12 mai 2017

Fără maşini în parcuri

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
4 voturi 3582 vizualizari 0 comentarii

Zece mii de lei amendă pentru șoferii care intră cu mașinile în parc. Propunerea vine din partea unui consilier local din municipiul Buzău care atrage atenția asupra aglomerației create de zecile de mașini lăsate la voia întîmplării, în special în Parcul Crîng. Constantin Ionescu a întocmit un proiect de hotărîre care interzice autoturismelor în toate parcurile din oraș. Documentul a ajuns deja și pe masa viceprimarului Buzăului, Andrei Neder, care cel mai probabil îl va lansa în dezbatere public. 


Şoferii prinşi că intră cu maşinile în parcurile din Buzău ar putea ajunge să plătească amenzi de pînă la zece mii de lei. Asta dacă iniţiativa singurului consilier municipal independent din Consiliul Local va deveni proiect de hotărîre şi va fi votată de aleşi într-o şedinţă viitoare a miniparlamentului buzoian. Consilierul independent Constantin Ionescu îşi doreşte ca şoferii să aibă interzis cu maşinile în cele trei mari parcuri din municipiu: respectiv Parcul Crîng, Tineretului şi Parcul Marghiloman.  E nevoie să protejăm spaţiile verzi, dar prin interzicerea accesului autovehiculelor în  parcuri se elimină şi riscul producerii unor accidente, îşi motivează iniţiativa consilierul Constantin Ionescu: „Doresc ca prin acest proiect de hotărîre să existe un respect faţă de natură, faţă de valorile pe care le avem la nivelul municipiului Buzău prin cele trei parcuri, pentru protejarea spaţiilor verzi, pentru eliminarea oricărei agresiuni vizuale şi auditive datorată circulaţiei autovehiculelor, pentru eliminarea totală a noxelor în astfel de parcuri, pentru respectul tuturor cetăţenilor, cît şi pentru generaţiile viitoare care trebuie să se bucure, aşa cum ne bucurăm şi noi de astfel de zone verzi. Doresc interzicerea circulaţiei auto, aşa cum este normal şi civilizat într-un oraş european, pentru că avem această obligaţie, să păstrăm ceea ce ne-au dat predecesorii noştri” 

 
Singurele maşini care ar putea să mai intre în parcuri, dacă iniţiativa va trece de votul consilierilor locali, ar fi ambulanţele, autospecialele pompierilor, poliţiştilor şi Poliţiei Locale. În rest, orice alt şofer care ar urma să fie surprins în locurile destinate recreării buzoienilor în aer liber ar urma să fie sancţionat. Cuantumul amenzilor propuse de iniţiatorul acestui proiect este cuprins între 1000 şi 10 mii de lei. Proiectul se referă şi la maşinile firmelor care fac aprovizionarea localurilor care se află în Parcul Crîng din Buzău. Accesul acestor mijloace de transport ar urma să se facă doar dimineaţa, între orele 6.00 şi 8.00, utilizînd un traseu strict, cu maşini care nu depăşesc trei tone şi jumătate şi doar avînd un permis emis de primărie. Pe de altă parte, accesul mijloacelor de transport ale firmelor de întreţinere în parcurile din Buzău se va face în baza unor program stabilit de municipalitate, fără a afecta în vreun fel petrecerea timpului liber de către buzoieni. Etichete: maşini |  parcuri
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU