08 [SEP 15] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 08 septembrie 2015

Explicaţiile părintelui Milea

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1996 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.roPreotul Mihail Milea a transmis prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Fundaţiei Sfîntul Sava de la Buzău că demolarea construcţiei provizorii, din tablă, din curtea Catedralei municipale, în care fusese amenajat un paraclis este un lucru firesc în condiţiile în care, în scurt timp Catedrala urmează să fie sfinţită. Cît priveşte obiectele de cult şi mobilierul, părintele spune că totul a fost transportat la Aşezământul “Sfîntul Sava”. 

Iată ce a transmis părintele Milea: 

“În curtea Catedralei municipale “Sfântul Sava” de la Buzău, în anul 1991, luna decembrie, s-a amenajat, într-o baracă metalică, un paraclis numit "Bisericuţa copiilor". Aici s-a slujit până în anul 2006, după care slujbele au fost oficiate la demisolul actualei Catedrale municipale "Sfântul Sava" de la Buzău. Acest paraclis a fost folosit, în ultima vreme, ca şi magazie de materiale pentru finalizarea lucrărilor catedralei, cu suportul deosebit al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Luna viitoare, pe 11 octombrie 2015, va avea loc sfinţirea Catedralei municipale "Sfântul Sava". Deoarece această baracă veche nu-şi mai are rostul, a fost demolată; lucrurile sfinte: icoane, cruci, precum şi mobilierul aferent, au fost preluate de mine şi duse la Aşezământul "Sfântul Sava". Pe terenul eliberat va fi pus gazon şi plantate flori în vederea amenajării unui parc frumos pentru sărbătoarea târnosirii acestui locaş de închinare.
Fundatia pentru Copii Sfantul Sava de la Buzau
Pr. Prof. Dr. Mihail Milea"Etichete: Explicaţiile |  Milea |  părintelui
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Cocstel
09 septembrie 2015
Pai nea Ciprian era ,,sabotat''de familiile morților depuși la capela respectivă!Acum singura soluție rămâne capela Episcopiei, pe bani grei...însă!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU