13 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 13 noiembrie 2019

EXCLUSIV: Toma anunță că Buzăul va avea bazin olimpic nou

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
5 voturi 4815 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Primarul Constantin Toma anunță în exclusivitate pentru șansanews.ro că Buzăul va avea un bazin olimpic, cu dotări moderne care să permită desfășurarea unor competiții sportive naționale și internaționale. Bazinul va fi unul nou, ridicat de la zero, ce va urma să funcționeze în imediata vecinătate a ștrandului din Parcul Tineretului. Investiția se ridică la 17 milioane de euro iar construirea bazinului va fi făcută de Compania Națională de Investiții.
Vestea aprobării proiectului a ajuns miercuri la primar.
”În dimineața asta a venit aprobarea de la Compania Națională de Investiții pentru Bazinul Olimpic care se va numi Iazul Morilor. E o bucurie. S-a aprobat proiectul pentru realizarea bazinului olimpic la capătul ștrandului din parcul Tineretului. Vom avea chiar lângă ștrand acest bazin, este vorba despre o investiție de 17 milioane de euro.  Va fi un bazin olimpic de la zero, execuția proiectului va fi făcută de Compania Națională de investiții care va ține licitația, noi punem la dispoziție terenul, cu cadastru, utilități, căi de acces iar compania construiește”, a anunțat Toma în exclusivitate pentru Șansanews.ro
De asemenea, lângă bazin va fi ridicat un hotel cu 60 de camere destinat sportivilor.

Vestea înființării unui nou bazin olimpic este o bucurie pentru buzoieni, care, demult,  fac  apel la autorități să încerce redeschiderea primului bazin olimpic existent în municipiu.
În urma numeroaselor solicitări pentru închirierea bazinului de înot, anul trecut,  primarul Buzăului, Constantin Toma, a anunţat că negociază cu proprietarul Bazinului Olimpic suma care trebuie plătită de municipalitate pentru redeschiderea complexului. Prima ofertă a proprietarului a fost la acel moment cumpărarea obiectivului de către municipalitate, lucru neconcretizat.
Bazinul Olimpic de la Buzău a fost redeschis la finele anului 2012. În 2013, în urma unui control al Camerei de Conturi, Consiliul Judeţean a fost nevoit să rupă colaborarea cu proprietarul. Pe perioada colaborării cu deţinătorul bazinului de înot, Consiliul Judeţean plătea 120.000 de lei lunar, cheltuieli minime de funcţionare negociate la acea vreme.
Construcţia Bazinului Olimpic a fost începută în anul 1986 şi finalizată în 1989. Din 2002, a intrat în administrarea societăţii Vineto Practic SRL, care, din ianuarie 2011 a pus lacătul pe uşă, întrucât nu mai putea acoperi cheltuielile mari pentru întreţinere.


Etichete: Constantin Toma  |  anunță |  bazin |  Buzăul |  EXCLUSIV |  olimpic
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 2   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU