BREAKING NEWS Buzau
18 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 18 mai 2020

EXCLUSIV: Surpriza care i-a lăsat mască pe epidemiologi la testarea cadrelor medicale de la SJU Buzău!

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 5375 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

După confirmarea primului caz de coronavirus în cel mai mare spital din județul Buzău, medicii epidemiologi au demarat o amplă anchetă pentru a stabili numărul contacților direcți ai bolnavilor dar și cum a fost posibil ca noul coronavirus să intre în Spitalul Județean. După primul test pozitiv, au fost prelevate probe de la medici și pacienți, 122 în total. 11 dintre acestea au fost pozitive, în continuare fiind așteptate rezultatele testelor de laborator în cazul a 33 de persoane.
Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru a se stabili sursa infectării persoanelor din Spitalul Județean Buzău. „ La momentul zero, când am depistat primul caz, am zis că suntem pe drumul cel bun, pentru că am reclamat un prim contact de familie care locuia în cartierul Poștă. Dar nu a fost asa, nu acolo am depistat ceva. Nu știu de unde s-a întâmplat sau nu pot să precizez momentul la care s-a întâmplat această infectare dar în continuare vom investiga” , a declarat la Focus TV medicul epidemiolog Carmen Scîntei.
La rândul său, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, a declarat la Focus Tv  că situația este destul de complicată. Mai ales că printre halatele albe depistate pozitiv se află inclusiv o asistentă care în ultima lună nu a mers la serviciu. “Poate fi de la un pacient sau poate fi de la un cadru medical care a venit din exterior. Vreau să vă spun că suntem puțin surprinși de un fapt. Noi, ca proceduri, pe secțiile unde se puteau face aceste ture, am decis ca personalul săp se întâlnească la 14 zile. Adică, intră în program 14 zile, după care intră cealaltă tură astfel încât gradul de transmitere în cazul în care un asistent sau un medic se contaminează, cealaltă tură să fie ok. Spre surprinderea noastră, exact o asistentă care de aproximativ o lună a fost acasă, a fost depistată pozitiv. Până nu se încheie ancheta epidemiologică, nu putem trage o concluzie.”, a precizat la Focus Tv managerul Claudiu Damian.Etichete: Buzău |  cadrelor |  epidemiologi |  EXCLUSIV |  lăsat |  mască |  medicale |  Surpriza |  testarea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU