15h 22' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 13 ianuarie 2016

Fostul şef al Poliţiei Rutiere, dosar penal la Parchet. Iată adevaratele motive ale demisiei(update)

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 2077 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [15:22] 15 IAN 2016 ›
Parchetul de pe lîngă Judecătoria Buzău a deschis un dosar penal pe numele comisarului şef Vasile Nicolae. Ofiţerul este cercetat de procurori pentru „Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, infracţiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

„Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este imputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: La solicitarea reprezentanților mass-media, confirmăm faptul că la data de 11.01.2016, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, s-a înregistrat un dosar penal privind pe șeful Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău (funcție deținută la data săvârșirii faptei), dosar înaintat de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău unității de parchet sus-menționate la aceeași dată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 334 Cod penal.UPDATE [04:40] 15 IAN 2016 › Motivele demisiei colonelului Vasile Nicolae de la şefia Serviciului rutier al IPJ sînt absolut incredibile susţin unele surse bine situate  din Ministerul Administratiei si Internelor.Concret,spun informaţiile noastre,Vasile Nicolae a facut uz  de funcţia sa şi a circulat ilegal luni la rînd cu maşina personală cu numere de înmatriculare provizorii sau definitive obţinute  de la înmatriculări anteriore ale unor autovehicule personale, totul doar pentru a nu plăti taxa de mediu pentru autoturismul său adus din Vest , care este destul de consistentă.În final, în baza unor informări specifice  după o anchetă internă superiorii săi au sesizat Corpul de control al IGPR care  a descins luni la Buzău şi a verificat imaginile de pe camerele de supraveghere din oraş şi chiar pe cele de la intrarea în sediul IPJ iar ancheta s-a finalizat în doar cîteva ore. A doua zi ofiţerul a fost nevoit să-şi dea demisia. Cazul i-a luat prin surprindere , declară sursele noastre inclusiv pe cei de la Bucureşti, dat fiind că poliţistul vizat este chiar şeful Poliţiei Rutiere şi ştie foarte bine sistemul de monitorizare a traficului cu camere de luat vederi ,deci era firesc să se aştepte ca faptele sale să fie rapid scoase la iveală.

Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău are un nou şef. În mod oarecum neaşteptat, comisarul-şef Vasile Nicolae şi-a dat demisia din motive personale, iar acum se află internat în spital, ceea ce înseamnă că decizia are şi o componentă care ţine de sănătatea demisionarului, însă, la mijloc, spun anumite informaţii, ar putea fi şi alte motivaţii. 

Începînd de marţi seară pe funcţia ocupată pînă acum de cms.-şef Vasile Nicolae a fost împuternicit comisarul-şef Silviu Dinu. El va ocupa postul pînă în momentul în care se va organiza un concurs.


Etichete: Buzău |  EXCLUSIV |  intempestivă |  Poliţia |  Rutier |  Schimbare |  Serviciului |  şefia
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU