BREAKING NEWS Buzau
15 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 15 mai 2020

EXCLUSIV: Povestea de viață a primului donator de plasmă din Buzău, un tânăr diagnosticat de două ori cu COVID-19. Mesajul său este tulburător

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1912 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Aproape două luni de coșmar. Îngrijorare, incertitudine, zile lungi de spitalizare și săptămâni în izolare. Este pe scurt perioada în care Adrian Ivan a fost pacient COVD-19. Buzoianul în vârstă de 30 ani este unul dintre cei doi bolnavi din județul nostru, pentru care testele au arătat că sunt pozitivi pentru a doua oară, chiar în ziua în care ar fi trebuit să spună că au scăpat de coșmarul COVID-19.


”Cred că am luat virusul de la Arbănași”


Perioada COVID-19 începe pentru Adrian Ivan pe 9 martie când a revenit din Italia, acolo unde muncea la o rafinărie. Era practic printre primii buzoieni întorși din străinătate și duși în carantină la centrul de la Arbănași. Acolo izolarea nu s-a făcut ca la carte, așa că tânărul bănuiește că acolo ar fi contractat virusul.

Nu știu sigur de unde am luat virusul. Dar când am fost în carantină  la Arbănași, am stat cu toții în curte și ulterior am aflat că unul dintre cei de acolo a fost găsit pozitiv și așa cred că as fi putut și eu să mă îmbolnăvesc. În prima zi de carantină am fost testați, iar acel test care a venit după șase zile a fost negativ. Însă, testul luat în a 12-a zi a fost pozitiv,”a spus Adrian.


”M-a ajutat că nu am avut simptome”


După acel moment au urmat un total de 50 de zile în care tânărul a trecut prin două spitalizări, atât la Matei Balș cât și la Rm-Sărat și săptămâni bune de izolare până când pe 30 aprilie testele făcute la spitalul suport COVID-19 din județul nostru i-au arătat că este vindecat. În ciuda chinului prin care a trecut, Adrian Ivan a reușit să rămână cu moralul ridicat, iar la finalul cruntei perioade să ajute.

Starea mea de spirit a fost un pic jos, dar având în vedere că am lucrat, în străinătate, cu foarte multe persoane, am avut un psihic foarte bun și nu am cedat din niciun punct de vedere. Probabil și faptul că nu am avut simptome m-a ajutat să am o stare psihică bună”, a povestit Adrian.

 ”Am rămas fără mamă la șase ani și așa am simțit ..să ajut”


Declarat vindecat , tânărul de 30 de ani a decis să ajute. Fără să stea pe gânduri, nu a așteptat să fie contactat ci a mers din proprie inițiativă și a anunțat că vrea să salveze vieți.

Decizia asta am luat-o prin faptul că eu având o situație mai delicată..am rămas fără mamă la vârsta de șase ani și așa este firea mea . Când văd că pot să ajut , eu ajut, indiferent de situație. Și acum , mai ales că am avut posibilitatea să ajut persoane care sunt într-o situatie foarte grea, la Terapie Intensivă, nici nu am stat pe gânduri. Din momentul în care am terminat izolarea la domiciliu, am anunțat la Direcția de Sănătate Publică Buzău că dacă va exista posibilitatea de a dona plasma eu o voi face cu cea mai mare plăcere.Nu am așteptat să fiu contactat, m-am dus eu, pentru că așa am simțit să fac. Și m-aș fi dus și a doua oară, dar plec din țară”, a povestit , în exclusivitate pentru Sansanews , Adrian Ivan.

Pentru Adrian, viața a intrat acum în normal. De luni va începe munca în Ungaria, însă perioada COVID-19 l-a învățat cât de important este sănătatea și grija de sine. 

” Părerea mea este că noi ar trebui să fim un pic mai înțelegători cu toată situația asta. Ar trebui să respectăm regulile impuse de autorități, chiar dacă este greu. Eu pot spune că am învățat să am mai multă grijă de mine. Acum, pe 18 o să plec la muncă în Ungaria. O să am în permanență la mine, fiind și o condiție impusă de angajator la locul de muncă, mască, mănuși și dezinfectant. Trebuie să profităm de libertatea pe care o avem acum, chiar dacă nu e completă, dar trebuie să ne păstrăm regulile. Totuși, virusul există și este contagios”, a spus ADRIAN.

Tânărul donator are și un mesaj pentru toți cei care s-au vindecat de COVID-19:”Dacă vor, să doneze pentru că ajută și poate salvează o viață”.

Adrian Ivan este primul donator de plasmă din județu Buzău, iar recoltarea s-a făcut ieri. Plasma a fost deja trimisă la București pentru validare, iar dacă totul va fi bine, atunci cantitatea recoltată de la Adrian ar putea fi suficientă pentru tratarea a trei pacienți aflați la Terapie Intensivă. În prezent, în județul Buzău sunt 18 pacienți vindecați de SARS-COV-2 și 57 de bolnavi în spital. Din fericire, niciunul nu este în stare critică, astfel că plasma ar putea fi distribuită altor pacienți din țară , dacă acest lucru se va impune. Etichete: Buzău |  COVID |  către |  diagnosticat |  donator |  EXCLUSIV |  Mesajul |  plasmă |  Povestea |  primului |  tânăr |  viață |  vindecă
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU